Mită de 7 miliarde de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un italian şi doi români vor ajunge în faţa judecătorilor, după ce procurorii DNA Oradea au stabilit că, în perioada ianuarie 2003 - iunie 2004, Giuseppe Paniccia, în calitate de

Un italian şi doi români vor ajunge în faţa judecătorilor, după ce procurorii DNA Oradea au stabilit că, în perioada ianuarie 2003 - iunie 2004, Giuseppe Paniccia, în calitate de administrator al grupului de firme Manfred Euro Aleşd ar fi primit mită în valoare de peste 7 miliarde de lei.
şpaga reprezenta 10% din valoarea lucrărilor de construcţie pe care le-a executat SC Alucons SRL, în schimbul încredinţării lucrării. Italianul a înscenat prestarea unor servicii de către SC Silviacos SRL Oradea, tocmai pentru a pierde urma şpăgii. Din banii primiţi, acesta a achiziţionat două apartamente în Oradea, un teren şi construcţii în Aleşd, precum şi un autoturism Mercedes. Florentina Rodica Puşcău este acuzată că a coordonat activitatea de evidenţă contabilă şi a acordat consultanţă grupului Manfred Euro Aleşd, în perioada în care avea calitatea de funcţionar cu atribuţii de control fiscal la DGFP Bihor, în schimbul acestor servicii fiindu-i modernizat un apartament pe cheltuiala firmei private, lucrări evaluate la aproximativ 319 milioane de lei.
Anca Diana Giurcă, în calitate de secretară a SC Silviacos SRL Oradea, în perioada august 2004 octombrie 2005, şi-ar fi însuşit, conform procurorilor, prin vânzări succesive de valută şi retrageri de numerar, suma totală de 272.240.000 lei din contul firmei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite