Misterul întâlnirii din aeroport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
William Hague
William Hague

Premierul Victor Ponta şi-a continuat seria întâlnirilor cu oficialităţi europene, de această data locul de întâlnire fiind mai puţin obişnuit.

După ce a sosit din vizita efectuată marţi, la Chişinău, şeful Executivului s-a întâlnit, în aceeaşi zi, la Aeroportul, „Henri Coandă-Otopeni" cu ministrul britanic de Externe, William Hague.

Referitor la situaţia politică internă a României, ministrul britanic de Externe, William Hague, a subliniat, la întrevederea cu premierul Victor Ponta, necesitatea ca toţi actorii politici să respecte prevederile Constituţiei şi s-a declarat mulţumit de promisiunile făcute de premierul României.

Escală specială

„William Hague a apreciat asigurările date de premierul Victor Ponta privind aplicarea deciziilor luate de Curtea Constituţională şi organizarea referendumului din data de 29 iulie în conformitate cu decizia privind Legea referendumului formulată de Curtea Constituţională", se arată în comunicatul trimis de Ambasada Marii Britanii.

Întâlnirea dintre premierul Victor Ponta şi ministrul britanic nu făcea parte din agenda oficială a niciunui demnitar. Surse diplomatice au declarat că escala oficialului britanic a avut caracter special, notează agenţia Mediafax. „A fost o escală specială a ministrului britanic, care a dorit să vină la Bucureşti pentru a discuta cu autorităţile române pe tema recentelor evoluţii de pe scena politica românească", au precizat sursele citate.

Înainte de scurta oprire la Otopeni, în drum spre Londra, Hague s-a aflat într-o vizită de două zile în Iordania, unde a discutat despre situaţia din Siria cu oficialii de la Amman. Totodată, ministrul britanic a vizitat şi o tabără de refugiaţi sirieni din Iordania.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite