Misterul MiG-ului lovit de OZN la Câmpia Turzii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statul Major al Forţelor Aeriene nu a reuşit să clarifice incidentul produs anul trecut în judeţul Cluj cu un avion al Armatei Române. La 30 octombrie 2007, un MiG 21 LanceR aflat la 6.000 de

Statul Major al Forţelor Aeriene nu a reuşit să clarifice incidentul produs anul trecut în judeţul Cluj cu un avion al Armatei Române. La 30 octombrie 2007, un MiG 21 LanceR aflat la 6.000 de metri altitudine s-a ciocnit cu un obiect neidentificat.

Ancheta a stabilit că în calea avionului s-au aflat trei corpuri solide, dintre care două au trecut prin faţa avionului şi au fost filmate de camera video de la bord, iar al treilea obiect a lovit aeronava. "Analiza imaginilor a evidenţiat că obiectele au starea de agregare solidă, nu sunt desprinse din avion şi că acestea provin de la un corp care s-a descompus şi a generat corpurile care au lovit şi cupola", ne-a precizat comandorul Nicolae Grigorie, şeful Secţiei Siguranţă Aeronatică din SMFA.

Deşi rănit, pilotul avionului, locotenent-comandorul Marin Mitrică, a dovedit o stăpânire de sine remarcabilă şi a reuşit să readucă aeronava la sol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite