Misterele răfuielii mafiote de la Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii nu cunosc nici autorul şi nici arma crimei în cazul asasinării temutului lider interlop craiovean Mihai Pârvu, zis Caiac. Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a anunţat

Anchetatorii nu cunosc nici autorul şi nici arma crimei în cazul asasinării temutului lider interlop craiovean Mihai Pârvu, zis Caiac.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a anunţat ieri că personajul pe care îl indicaseră drept asasin, Cătălin Marian Mavriche, nu se află sub arest preventiv, ci este doar păzit în spital, pentru propria protecţie.

Între timp, acasă la Caiac sunt aşteptaţi, pentru priveghi şi înmormântare, celebrii manelişti Florin Salam şi Adi Minune.
Răfuieli violente au avut loc ieri în alte două localităţi din ţară.

Protagonişti: membrii unor clanuri de rromi. La Râmnicu Sărat (judeţul Buzău), o banală ceartă între soţi a degenerat în lupte de stradă. La Clejani (judeţul Giurgiu), ţiganii au atacat forţele de ordine.

Moartea s-a datorat hemoragiei interne, urmare a unei plăgi împuşcate
Expertiza medico-legală

La 36 de ore de la comiterea asasinatului asupra lui Mihai Pârvu (41 de ani), zis Caiac, liderul lumii interlope craiovene, anchetatorii nu mai erau siguri nici de identitatea autorului şi nici de arma crimei

Marian Cătălin Mavriche (31 de ani), suspect principal în cazul lichidării lui Caiac, nu este nici măcar sub arest preventiv, el fiind păzit de poliţie în spital pentru propria protecţie.

Dacă la numai câteva ore de la comiterea crimei, autorităţile anunţau că asasinul este subordonatul lui Caiac, Marian Cătălin Mavriche, ieri, anchetatorii nu mai erau siguri cine şi cu ce armă a tras!

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a remis ieri după-amiază un comunicat în care precizează că se efectuează, încă, cercetări pentru stabilirea identităţii criminalului şi că, până în prezent, nu au fost dispuse măsuri preventive împotriva lui Marian Cătălin Mavriche, considerat iniţial suspect. Acesta este totuşi păzit de opt poliţişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, dar pentru propria protecţie.

Cauzele decesului

Nici arma crimei, considerată iniţial un pistol cu glonţ de calibrul 38 mm, produs la Brescia, în Italia, sub marca "Franchi", nu mai este o certitudine pentru anchetatori.

Pistolul a fost descoperit în apropierea locului crimei, aruncat într-un gărduleţ, verificările efectuate demonstrând că s-au tras patru gloanţe cu el. Tot în zonă a mai fost descoperit un pistol cu bilă, despre care s-a stabilit cu certitudine că aparţine lui Marian Cătălin Mavriche, dar care, se pare, nu ar fi fost folosit.

Între timp, specialiştii în medicină legală au stabilit că moartea lui Caiac "a fost violentă, datorându-se hemoragiei interne, urmare a unei plăgi împuşcate, cu ruptură de organe interne, ficat, pancreas. Leziunile de violenţă s-au putut produce prin împuşcare".

Proiectilul nu s-a descoperit însă, căci a produs o plagă de intrare şi una de ieşire, părăsind organismul victimei. Aşadar, anchetatorii nu pot încă preciza nici dacă este vorba despre un glonţ sau de vreun alt tip de proiectil, care să provină din vreo altfel de armă.

O anchetă secretă

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, Gheorghe Stoian, declară că se efectuează încă cercetări şi expertize pentru a se stabili tipul de proiectil care a străpuns victima, tipul de armă folosită, dar şi cine este cu exactitate persoana care a tras.

"Lăsaţi-ne să lucrăm, să ne facem treaba! Mai avem de făcut expertize, se lucrează, nu putem obţine toate răspunsurile aşa repede", declară prim-procurorul Stoian.

Purtătorul de cuvânt al aceleiaşi instituţii, procurorul criminalist Mihai Drăgoi, declară că orice altă informaţie legată de stadiul anchetei sau alte expertize dispuse în dosar sunt secrete.

Presupusa armă a crimei, o necunoscută

Potrivit adjunctului şefului IPJ Dolj, comisarul-şef Liviu Ţiulescu, arma descoperită în gărduleţul din apropierea locului crimei este un pistol cu glonţ de calibrul 38 mm, fabricat sub marca "Franchi", la Brescia-Italia.

Arma a fost introdusă ilegal în ţară, cel mai probabil adusă din Italia, şi nu este înregistrată în evidenţele Poliţiei, fiind deţinută ilegal.

Modelul "Craiova", preluat şi de clanurile din Râmnicu Sărat

O banală ceartă între soţi, stârnită de o tânără de 17 ani, a degenerat într-o adevărată luptă de stradă între rromi la Râmnicu Sărat. Fata însărcinată în cinci luni a fost luată la bătaie de soţul ei, Raimondo, şi apoi izgonită de acasă.

Văzând-o cât de rău este lovită, tatăl şi rudele ei au mers să-i ceară socoteală băiatului. Familia acestuia a chemat în ajutor alte neamuri de la Brăila. Acestea au venit dotate cu un întreg arsenal de luptă, inclusiv cu săbii şi pistoale. În final, clanul lui Raimondo s-a retras, depăşit numeric. (Iulian Bunilă)

Şeful şefilor, priveghi cu manelişti şi cu poliţişti

Pe strada Brâncuşi au fost instalate un cort, mese şi scaune, iar ieri au început să sosească manelişti celebri, precum Florin Salam. Se pregăteşte priveghiul de două zile şi două nopţi al lui Caiac.

Apropiaţii "Frăţiei" spun că la Craiova sunt aşteptaţi Ştefan de la Bărbuleşti, Adi Minune şi Taraful de la Clejani. Acestora li se alătură manelişti craioveni, care promit să cânte "întruna" la capul celui care a fost "şeful-şefilor".
La Craiova sunt aşteptaţi şi "frăţiorii" din Bucureşti ai lui Caiac, vreo două sute la număr, cărora Mihai Pîrvu le-a fost naş, spun interlopii craioveni.

De asemenea, strada unde locuieşte familia lui Caiac, din cartierul craiovean Brazda lui Novac, a devenit brusc una cu acces interzis! Poliţia şi Jandarmeria interzic până şi locatarilor să mai parcheze în zonă. La fel, oamenii au fost ameninţaţi de frăţiorii lui Caiac să-şi "plimbe" maşinile în altă parte.

Nici cei câţiva funcţionari locali care locuiesc în aceeaşi zonă nu au avut parte de tratament diferit. La capitolul interdicţii, Poliţia şi Jandarmeria par să se fi conformat cererilor oamenilor lui Caiac, astfel că nici reprezentanţilor mass-media nu le este permis accesul pe strada Brâncuşi.

În schimb, limuzinele, fie ele înmatriculate în Dolj, în Bucureşti sau în Italia, ale apropiaţilor lui Caiac au împânzit zona. Şi-au făcut deja apariţia reprezentanţii Clanului Sportivilor din Bucureşti, ai grupării "Dinamită" de la Oradea şi ai bandei "Săcenilor" din Constanţa, dar şi interlopi din Slatina şi Piteşti. (Irma Huculici)

"Mascaţii", atacaţi la Clejani

Tot ieri, rromii din Clejani, judeţul Giurgiu, au atacat forţele de ordine. Motivul: o adolescentă în vârstă de 16 ani, de etnie rromă, fusese "răpită", după cum susţin părinţii săi, săptămâna trecută, de către un tânăr din Clejani. Fata a fost redată familiei, după intervenţia poliţiştilor de la Intervenţii Rapide.

Aproape imediat, peste 200 de rromi s-au strâns în faţa Primăriei din Clejani, cerând primarului să facă dreptate. Rromii au atacat forţele de ordine, care au fost nevoite să folosească spray-uri cu gaze lacrimogene şi armamentul din dotare. Primarul din Clejani, Florin Nedelea, a anunţat că va demisiona în semn de protest faţă de forţele de ordine. (Valeria Cupă)

Lăsaţi-ne să lucrăm, să ne facem treaba! Mai avem de făcut expertize, se lucrează, nu putem obţine toate răspunsurile chiar atât de repede
Gheorghe Stoian, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj

Moartea a fost violentă, datorându-se hemoragiei interne, urmare a unei plăgi împuşcate. Leziunile de violenţă s-au putut produce prin împuşcare.
Expertiza medico-legală

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite