Mister în cazul morţii preşedintelui Tribunalului Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia şi Parchetul anchetează de două săptămâni condiţiile în care s-a produs accidentul în urma căruia şi-au pierdut viaţa magistratul şi şoferul acestuia. Surse neoficiale

Poliţia şi Parchetul anchetează de două săptămâni condiţiile în care s-a produs accidentul în urma căruia şi-au pierdut viaţa magistratul şi şoferul acestuia. Surse neoficiale susţin că autoturismul fusese detectat de aparatul radar circulând cu viteză foarte mare, dar poliţiştii nu au reuşit să-l oprească la primul filtru şi că ar exista un martor care susţine că a văzut un TIR care a intrat pe contrasens, obligând maşina în care se afla magistratul să iasă în decor.

Nu vor să spună nimic

Cauzele producerii accidentului rămân un mister, în condiţiile în care Poliţia şi Parchetul nu oferă informaţii. "Noi nu ştim nimic, accidentul este anchetat de Parchetul Sânnicolau Mare. Nu am avut radar pe acel drum, în ziua aceea. Am auzit că ar fi un martor, dar nu ştiu detalii", declară Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere. "Poliţia anchetează dosarul penal privind cauzele producerii accidentului", spune Ileana Marcov, purtătorul de cuvânt al Parchetului Sânnicolau.

"Dosarul este în cercetare la parchetul Sânnicolau", spune Mihaela Papa, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş. Un lucru este cert, magistratul se afla în maşina personală, condusă de şoferul instituţiei. "Este posibil să fi plecat la un control inopinat la Judecătoria Sânnicolau. Obişnuia să facă astfel de controale. Nu ştim de ce a plecat cu maşina personală şi nu cu maşina instituţiei. Autoturismul de serviciu al preşedintelui este o Skoda Octavia nouă. Am sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a se stabili dacă moartea şoferului este un accident de muncă. Din câte ştim, se va cere o expertiză tehnică pentru a se stabili viteza maşinii", spune Mihaela Roibu, purtătorul de cuvânt al tribunalului.

A murit după şase zile de comă

Iuşan a fost unul dintre cei mai tineri preşedinţi de tribunal din ţară, promovând în această funcţie în anul 2005, la vârsta de 34 de ani. Magistratul fusese, din 2002, preşedintele Judecătoriei Timişoara, funcţie în care a promovat la 31 de ani. În data de 22 mai, acesta s-a deplasat către oraşul Sânnicolau Mare cu maşina personală, condusă de şoferul instituţiei. În apropierea localităţii Lovirn, autoturismul, marca Skoda, a ieşit de pe şosea, într-o curbă la dreapta, şi s-a izbit frontal de un copac. Accidentul s-a produs în condiţii de ploaie torenţială, existând suspiciunea că maşina avea viteză neadaptată la condiţiile de drum.

În urma impactului, şoferul a decedat pe loc, iar magistratul a fost grav rănit, fiind transportat în comă la Spitalul Municipal, unde a suferit o operaţie în urma căreia i-a fost extirpată splina. Ulterior, judecătorul a fost transportat la Spitalul Judeţean pentru o operaţie pe creier care nu a mai avut loc. După ce a stat şase zile conectat la aparate, la Terapie Intensivă, organismul lui Iuşanu a cedat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite