Mister în cazul minorei violate şi aruncate de la balcon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lumea medicală bucureşteană a fost zguduită de un incident grav, petrecut joi seara. Un chirurg este bănuit de poliţişti că ar fi violat o pacientă de nici 18 ani, după care ar fi aruncat-o

Lumea medicală bucureşteană a fost zguduită de un incident grav, petrecut joi seara. Un chirurg este bănuit de poliţişti că ar fi violat o pacientă de nici 18 ani, după care ar fi aruncat-o de pe balconul apartamentului său, situat la etajul şase. Doctorul Răzvan Trancă, în vârstă de 45 de ani, chirurg la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu", a fost ridicat de oamenii legii numai după ce mascaţii au spart uşa de la intrare.

A căzut în pielea goală, printre crengi

Andreea Maria Mocanu a supravieţuit deoarece căderea i-a fost amortizată de ramurile unui copac. Acum este internată la secţia de reanimare a Spitalului de Urgenţă Floreasca, aflându-se în stare gravă, dar stabilă. Ea a fost găsită, în jurul orei 20.30, goală, pe caldarâmul din faţa blocului, aflat pe Calea Moşilor nr. 237. Două femei care lucrau la staţia de termoficare i-au sărit în ajutor. Una dintre ele a anunţat poliţia şi salvarea, care au ajuns după o jumătate de oră, iar colega ei a acoperit-o pe tânără cu o pătură şi a încercat s-o liniştească. "La ora 20.26 am auzit ruptură de crengi şi o bubuitură. Când am ieşit afară, fata zăcea pe spate, dezbrăcată. Nu-şi putea mişca decât mâna dreaptă. Cerea să-i găsim cerceii, pe care îi pierduse", a povestit Florica Stroe. "A spus c-a aruncat-o Trancă, după ce a încercat să abuzeze de ea", a completat femeia. Tot Florica Stroe a adăugat că soţia medicului, Mariana, a ajuns imediat la locul faptei şi a vorbit cu tânăra. "Îi zicea copilei: <> Dupa aia, când a venit salvarea, a încercat să meargă cu ea la spital, dar n-au lăsat-o vecinii", a mai zis angajata staţiei de termoficare.

Răzvan Trancă, cunoscut ca agresiv

Vecinii cred că Răzvan Trancă şi-a sunat soţia la câteva clipe după incident. Totuşi, ei îşi amintesc că doctorul era "impulsiv şi agresiv" cu nevastă-sa, care fugise de acasă cu câteva zile înainte. "Trancă o bătea des. Acum patru zile, ea a venit la mine şi mi-a zis că se duce unde o vedea cu ochii", a spus administratorul blocului, Lazăr Mureşan. Soţii Teodorescu, doi bătrâni care stau la etajul cinci, exact sub apartamentul lui Răzvan Trancă, confirmă comportamentul violent al medicului. "Tatăl lui, Mihai Trancă, a fost campion naţional la box şi cred că de aici i se trage. Eu l-am văzut de multe ori beat şi auzeam din baie fiecare ceartă dintre el şi nevastă-sa", şi-a amintit Marian Teodorescu. Mai mult, el a spus că Mihai Trancă a mai avut probleme cu legea: "Acum 15 ani a omorât un om într-un accident de maşină. A primit atunci doi ani şi jumătate cu suspendare, pentru ucidere din culpă. S-ar putea ca treaba asta să-l fi traumatizat". Cât despre fată, aceasta locuieşte cu fratele mai mare părinţii fiind plecaţi la muncă în străinătate. Într-o conferinţă de presă, susţinută ieri, şeful Secţiei de chirurgie a Spitalului "Grigore Alexandrescu", Ioan Bâscă, a declarat că nu-şi poate explica fapta lui Răzvan Trancă, catalogând-o drept o pată neagră pentru profesie. "Lucrează de 10 ani în acest spital şi nu a avut niciodată reclamaţii din partea pacienţilor", a spus Ioan Bâscă. Chirurgul e căsătorit de şapte ani şi are doi copii: o fetiţă de 5 ani şi un băiat de un an şi jumătate. Soţia sa este medic stomatolog şi are un cabinet în Piaţa Romană.

Acuzat de tentativă de omor

Agenţii criminalişti din cadrul Poliţiei Capitalei, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au stabilit că tânăra, elevă în clasa a XII-a, fusese operată chiar de agresorul său, iar pe 15 februarie ea a venit la locuinţa doctorului pentru ca acesta să-i schimbe pansamentul. Medicul a fost reţinut pentru 24 de ore, în noaptea de joi spre vineri. Ieri, el a fost prezentat Tribunalului Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de tentativă de omor. Tribunalul a rămas în pronunţare. Soţia sa a fost şi ea audiată. În urma celor întâmplate joi, Răzvan Trancă a fost suspendat din funcţia de asistent universitar la UMF "Carol Davila". Potrivit medicului Rodica Ciolacu, de la camera de gardă a Spitalului de Urgenţă Floreasca, Andreea a fost internată în jurul orei 23.00, cu multiple politraumatisme pe tot corpul, cele mai grave fiind la nivelul capului, bazinului şi membrelor. Ea a fost supusă unei intervenţii chirurgicale şi i-au fost aplicate două proteze de susţinere a toracelui. Peste câteva zile, ea va suferi o intervenţie ortopedică. "Numai medicul legist poate stabili dacă politraumatismele îi pot pune în pericol viaţa", a conchis Rodica Ciolacu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite