Misiunea secretă a lui Himmler în căutarea Sfântului Graal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvăluiri făcute într-o nouă carte atestă că fostul şef SS credea că pocalul lui Iisus va ajuta Germania să câştige războiul În aceeaşi zi în care Hitler şi Franco s-au

Dezvăluiri făcute într-o nouă carte atestă că fostul şef SS credea că pocalul lui Iisus va ajuta Germania să câştige războiul

În aceeaşi zi în care Hitler şi Franco s-au întâlnit în Hendaya, Heinrich Himmler, şeful SS, a vizitat Abaţia Montserrat, din Spania, convins că acolo va găsi Sfântul Graal, pocalul din care Iisus Hristos a băut vin la Cina cea de Taină. Liderul nazist a îndeplinit această misiune secretă, potrivit unei noi cărţi, relatează "The Independent".

Himmler a făcut o vizită faimoasei Abaţii Montserrat, din apropiere de Barcelona, unde era convins că se găsea Sfântul Graal. Potrivit cărţii "The Desecrated Abbey", de Montserrat Rico Gongora, Reichführer-SS credea că Sfântul Graal ar fi putut ajuta Germania să câştige războiul şi să-i dea lui însuşi puteri supranaturale. Cartea susţine că Himmler şi ceilalţi lideri nazişti împărtăşeau credinţa că Iisus Hristos descindea din rasa ariană şi era departe de a fi "regele evreilor". Gongora scrie că Himmler, mâna dreaptă a lui Hitler, credea că patriarhul Iacov avea sânge arian şi descendenţii săi, inclusiv Iisus Hristos, erau tot arieni.

Martor ocular

Gongora a intervievat un fost călugăr căruia i-a fost ordonat de către superiorii săi să-l întâmpine pe Himmler în timpul vizitei sale din 1940. Acesta este acum foarte bătrân şi locuieşte în apropiere de Barcelona. Andreu Ripol Noble era la acea vreme singurul vorbitor de germană din abaţie şi i s-a cerut să-l ajute pe Himmler în bizara misiune. Ripol a povestit cum Himmler a venit la Montserrat, inspirat de opera "Parsifal", de Richard Wagner, în care se menţionează că Sfântul Graal ar fi păstrat în "minunatul castel Monsavaesche din Pirinei".

Surse de inspiraţie

Se ştia în cercurile naziste că acest castel se afla în Montserrat. O susţinea şi faptul că prima reprezentaţie a operei a avut loc la Liceu Opera House din Barcelona, în 1913. Se spune că Wagner s-a inspirat din scrierile germanului Wolfram von Eschenbach din secolul XIII, care susţinea că, în castelul din apropiere de Barcelona, s-ar afla Sfântul Graal. Himmler s-a inspirat şi dintr-un cântec popular din Catalonia care se referă la o sfântă relicvă ascunsă în zonă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite