Mişcare pe piaţa de curierat: Cargus, expediată la DHL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multinaţionalele din domeniu trec la consolidarea afacerilor din România. Piaţa de curierat se încinge, de la începutul anului având loc două tranzacţii de preluare a unor companii

Multinaţionalele din domeniu trec la consolidarea afacerilor din România.

Piaţa de curierat se încinge, de la începutul anului având loc două tranzacţii de preluare a unor companii româneşti, Cargus, de către DHL, şi Pegasus, de către Geo Post, o subsidiară a Poştei Franceze.



Compania de curierat germană DHL a anunţat că a preluat firma Cargus, activă pe piaţa internă de curierat, fără a preciză însă valoarea la care a fost făcută achiziţia. Este a doua tranzacţie de la începutul acestui an în care o companie străină cumpără un jucător local, prima fiind preluarea a 80% din Pegasus de către Geo Post, subsidiara Poştei Franceze şi turcii de la Yurtici Kargo. Nu vor fi singurele tranzacţii, oficialii de la RTC anunţând vânzarea diviziei de curierat TCE Logistică pentru sfârşitul acestui an.

Oficialii DHL aşteaptă girul Consiliului Concurenţei pentru a furniza mai multe informaţii despre tranzacţie. "Această achiziţie face parte din strategia DHL de consolidare a poziţiei de lider pe piaţa de curierat din România. Achiziţia se va finaliza după obţinerea aprobării din partea Consiliului Concurenţei şi încheierea procedurilor de auditare fiscală aferente unei astfel de tranzacţii", se arată într-un comunicat al DHL.


Pe piaţă locală mai activează şi alte companii de curierat, dar nemţii s-au arătat atraşi de rezultatele firmei Cargus.


"Cargus a înregistrat performanţe deosebite pe piaţa românească şi datorită promovării unei abordări proactive a afacerii, asemănătoare culturii de business a DHL", spune Gian Sharp, directorul DHL Internaţional România.


Firmele vor continua businessul separat


Firma Cargus era controlată anterior tranzacţiei de Augustin Pleşea şi Carmina Dumitrescu. După tranzacţie, companiile vor continua să acţioneze ca entităţi separate, îşi vor păstra angajaţii, brandul şi tipurile de servicii oferite, dar conducerea va fi preluată de Gian Sharp, în timp ce Augustin Pleşea, preşedintele Cargus, va continua să facă parte din echipa de conducere a acestei firme.DHL deţine în România 23 de centre operaţionale şi 25 centre de expedieri şi face parte din Deutsche Post World Net, liderul pieţei mondiale de curierat expres internaţional, Cargus este prima companie privată de curierat din România. În cei 17 ani de activitate, firma a dezvoltat o reţea cu peste 90 de birouri şi centre de expediţie şi operează o flotă comercială cu peste 600 de unităţi.


Pe piaţa din România, alături de Poşta Română mai operează companiile internaţionale TNT, UPS şi Fedex precum şi numeroşi jucători locali precum Fan Courier, Cargus, Pegasus, Concorde, Alo Curier sau TCE Logistică. Datorită infrastructurii dezvoltate Poşta Română este lider de piaţă pe anumite segmente, printre care cea a coletelor sau serviciilor poştale expres internaţionale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite