Miron Cozma s-a întors degeaba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul lider al minerilor a organizat un marş la care au participat doar 100 de oameni. Marşul de solidaritate pentru eliberarea "locotenenţilor" lui Miron Cozma din închisorile româneşti,

Fostul lider al minerilor a organizat un marş la care au participat doar 100 de oameni.

Marşul de solidaritate pentru eliberarea "locotenenţilor" lui Miron Cozma din închisorile româneşti, derulat, ieri, la Lupeni, de liga fostului lider al minerilor, a fost un fiasco total.

Prezenţa lui Cozma în municipiul Lupeni, din Valea Jiului, nu a trezit interes ca altădată. Numărul celor prezenţi la protest abia a ajuns la 100, deşi organizatorii mizau pe cel puţin 500 de participanţi.


"Îmi e ruşine, dar nu vă recunosc!"


Protestul Ligii "Miron Cozma", organizat la Lupeni, a început din centrul oraşului, scopul fiind acela "de a atrage atenţia asupra liderilor Constantin Creţan, Dorin Loiş şi Vasile Lupu, încarceraţi în penitenciar, a căror viaţă este în pericol".


Mitingul s-a transformat, în cele din urmă, într-un discurs "mobilizator". Cozma le-a reproşat minerilor că l-au uitat. "Cam puţini, puteaţi veni, măcar aşa, să vă vedeţi liderul după 10 ani. Îmi e ruşine, dar spun că nu vă recunosc! Îmi venea să spun că nu sunteţi minerii mei! Eu am cunoscut alţi mineri! Niciodată, un alt miner nu-şi lasă un miner în surpare!

Ce aţi făcut pentru mine, ce faceţi pentru liderii ăştia!? Aţi ajuns de râsul lumii!", le-a strigat Cozma. "Luceafărul huilei" susţine că este posibil să le ceară celor 11.000 de mineri să se alăture acţiunilor sale de protest până când "locotenenţii" săi vor fi eliberaţi din penitenciar. "E clar că viaţa lor este în pericol.

Dacă oamenii aceştia nu vor fi salvaţi, atunci acţiunile noastre vor fi mai ample! Pentru Iliescu s-a făcut legea să nu-l ancheteze procurorii militari. Pentru liderii mei nu s-a putut! Nu văd de ce Iliescu să fie mai presus de lege şi liderii mei nu! Dacă unul dintre ei va mai muri în puşcărie sau va fi într-o situaţie dramatică, consider că regimul Băsescu este tot unul criminal!", a afirmat Cozma.

Cei mai mulţi mineri spun că sunt de acord cu acţiunea de ieri, dar nu-l mai văd pe Cozma în fruntea lor. "Acum, e imposibil ca Miron să se mai întoarcă în fruntea noastră. E cel mai bine să rămână în afara Văii", a spus Laurenţiu S, un miner din Lupeni. Pe de altă parte, actualii lideri ai minerilor susţin acţiunea lui Cozma. "Nu văd nimic în neregulă că a făcut acest marş", a declarat, ieri, preşedintele executiv al Ligii Sindicatelor miniere din Valea Jiului.

"Luceafărul huilei" vrea să pună de un partid

Miron Cozma a declarat, sâmbătă, la Rovinari, la sediul ligii care îi poartă numele, că vrea să pună bazele unui nou partid politic. "Hotărârea înfiinţării Partidului Muncitorilor se va materializa până la alegerile din 2012", a precizat Cozma. Declaraţia a fost făcută după ce fostul lider al minerilor l-a vizitat, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Târgu Jiu, pe unul dintre "locotenenţii săi", Constantin Creţan. (Mihaela Floroiu)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite