Miron Cozma, la un pas de libertate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ieri, recursul formulat de procurorii Parchetului General, care contestasera decizia Curtii de Apel Bucuresti de contopire a pedepselor fostului lider al

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, ieri, recursul formulat de procurorii Parchetului General, care contestasera decizia Curtii de Apel Bucuresti de contopire a pedepselor fostului lider al minerilor, Miron Cozma. In consecinta, Miron Cozma mai are de efectuat mai putin de doi ani de inchisoare.
El a fost condamnat la 18 ani pentru mineriada din 1991 de la Stoenesti - pedeapsa care insa a fost gratiata. In aceasta situatie, Cozma ar fi trebuit sa ispaseasca numai pedeapsa de 10 ani pentru mineriada din 1999 de la Costesti, din care a executat deja peste 8 ani. Urmeaza ca fos-tul lider al minerilor din Valea Jiului sa solicite eliberarea conditionata. In acest sens, se va constitui o comisie la Penitenciarul Rahova, unde este incarcerat Cozma, care va trimite Judecatoriei Sectorului 5 un raport, instanta urmand sa decida daca va fi eliberat. Decizia Judecatoriei Sectorului 5 poate fi contestata. Intreaga procedura poate dura maximum doua luni de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite