"Miron Cozma n-are ce cauta in Timisoara"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca spera ca Miron Cozma sa nu se stabileasca la Timisoara si a adaugat ca a cerut Politiei locale vigilenta

Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca spera ca Miron Cozma sa nu se stabileasca la Timisoara si a adaugat ca a cerut Politiei locale vigilenta sporita in legatura cu fostul lider al ortacilor, transmite corespondentul Mediafax. "Am inteles ca avem un nou concitadin de aseara. Cat o fi, pe buna pace si de n-o fi cu banat... Noi nu avem nimic personal cu el. Cu toate acestea, sper sa nu aiba intentia sa se stabileasca aici. Il avertizez pe domnul Cozma ca Politia Timis va deveni o politie dura, si nu neaparat pentru el", a spus Draganescu. Prefectul a adaugat ca i-a sfatuit pe reprezentantii Politiei locale sa aiba in vedere antecedentele lui Cozma. "Am avut ieri (marti - n.r.) o discutie. Politia este pusa in garda vizavi de prezenta sa aici. Politia trebuie sa aiba in vedere toate posibilele cazuri de incalcare a ordinii publice, trebuie sa aiba in vedere ca acest personaj este unul care nu s-a prea inteles cu societatea romaneasca in ultimii 15 ani", a spus prefectul. Ovidiu Draganescu a adaugat si punctul sau de vedere personal legat de decizia lui Cozma de a se stabili la Timisoara. "Eu, ca timisorean si ca fost "golan" din Piata Universitatii, evident ca nu sunt de acord sa fie concitadinul meu. Miron Cozma este un personaj al Vaii Jiului si cred ca acolo este locul sau. Eu sper totusi ca prima iubire, Valea Jiului, sa-l atraga inapoi", a mai spus Draganescu.
"Relatia dintre mine si Valea Jiului nu mai poate fi aceeasi"
Fostul lider al minerilor din Valea Jiului, Miron Cozma, a ajuns, miercuri, in jurul orei 3,00, la Timisoara, la familia sa si, desi, initial, nu a dorit sa vorbeasca cu jurnalistii, spunand ca e frant de oboseala si ca vrea sa doarma, pana la urma a tinut un discurs de o ora. "Toti gresim. Si eu am gresit. Nu am pretins niciodata altfel. Sunt unul dintre putinii oameni care au acceptat sa mearga la puscarie, decat sa ma vand lor sau sa ma umilesc in fata lor. Cozma nu va fi umilit. Eu nu cred ca in situatia de fata sa fi fost eliberat doar pentru o saptamana. Eu sunt un luptator, sunt un patriot. Nu-mi parasesc tara pur si simplu, de frica nimanui", a declarat Cozma, in fata casei din Timisoara. Fostul lider al minerilor crede ca relatia sa cu Valea Jiului nu mai poate fi la fel. "Imi pare rau ca o spun. Relatia dintre mine si Valea Jiului nu mai poate fi aceeasi. Si nu din vina mea, ci din vina lor. Eu tot ce am facut, am facut pentru binele Vaii Jiului", a precizat Miron Cozma. El a mai spus ca, dupa ce se vor linisti apele, va pleca la Paris, la organizatia internationala a muncii si nu exclude nici ideea de a-si face un partid al muncitorilor. "Probabil ca voi pleca. Daca voi pleca, o voi face dupa ce imi voi incheia situatia si imi voi face toate actele. Voi pleca in Acordul International al Muncitorilor, la Paris. Aceasta organizatie in permanenta a luptat pentru punerea mea in libertate", a afirmat Cozma. Dupa ce a stat de vorba aproape o ora cu jurnalistii, Miron Cozma s-a intalnit cu membri ai familiei sale si a promis ca, in scurt timp, va organiza o conferinta de presa, pentru a spune mai multe despre mineriade si despre perioada lui de detentie.
"Luceafarul huilei" si-a depus actele pentru a-si face buletin de Timisoara
Miron Cozma a mers, miercuri, la Serviciul de Evidenta Informatizata a Populatiei din Timisoara pentru a-si face buletin, fiul lui, care l-a insotit, sustinand ca in perioada anchetelor si in cea de detentie tatal sau a ramas fara acte. Fiul sau a declarat ca, pentru a evita situatia din decembrie anul trecut, cand Cozma a fost oprit pe strada si legitimat si nu avea carte de identitate, acesta a decis sa-si puna ordine in documente cat mai repede. Cozma a declarat ca zilele urmatoare vrea sa le petreaca impreuna cu rudele si prietenii din Timisoara si imprejurimi. De asemenea, el a spus ca va incerca sa se odihneasca si sa stea cat mai mult cu familia. Pe de alta parte, unii timisoreni intervievati, miercuri, cred ca Miron Cozma merita sa fie eliberat, pentru ca altii sunt vinovati de ceea ce s-a intamplat la Bucuresti in urma cu 15 ani.
Cozma, suparat ca sotia lui nu a mai fost angajata in Valea Jiului
Miron Cozma a declarat, in noaptea de marti spre miercuri, la Timisoara, ca este suparat pe mineri, pentru ca, in Valea Jiului, nimeni nu a vrut sa o angajeze pe sotia sa dupa ce el a ajuns in puscarie. Cozma a spus ca, din aceasta cauza, familia lui a fost nevoita sa se mute din Valea Jiului la Timisoara, pentru ca sotia sa isi poata gasi un loc de munca, precizand ca nu a cerut pomana nimanui. Fostul lider al minerilor a afirmat ca a lasat familiei 38.000 de dolari in cont inainte de a merge la inchisoare. Le-am zis: "Din asta sa aveti sa traiti", a spus Miron Cozma. Totodata, Miron Cozma a spus ca, de 15 ani, "nimeni nu vrea adevarul despre evenimentele din Bucuresti", si a sustinut ca intotdeauna a luptat impotriva comunistilor. "Am luptat intotdeauna impotriva comunismului. Nu puteam sa iau de la Iliescu o diploma de revolutionar, de rusine. Au primit tot ei, tot acolitii lor", a conchis Cozma.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite