Mirese, sub Arcul de Triumf

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă noapte, vreo 20 de mirese furate s-au întâlnit în centrul Capitalei, la capătul Bulevardului Kiseleff, unde au încins o horă pe cinste şi s-au lăsat fotografiate de nuntaşi şi

Sâmbătă noapte, vreo 20 de mirese furate s-au întâlnit în centrul Capitalei, la capătul Bulevardului Kiseleff, unde au încins o horă pe cinste şi s-au lăsat fotografiate de nuntaşi şi trecători deopotrivă

O nouă modă a prins contur în Capitală: în noaptea nunţii, miresele furate sunt duse pe Bulevardul Kiseleff, sub Arcul de Triumf, de unde aşteaptă să fie răscumpărate de proaspeţii lor soţi. Deşi o vorbă din popor spune că poartă ghinion să vezi o altă mireasă în ziua nunţii, nevestele se bucură cu atât mai mult cu cât numărul lor este mai mare.

Începând cu ora 23.00, sâmbătă noaptea, bucureştenii care trec prin zona Bulevardului Kiseleff au parte de o privelişte mai rar întâlnită: câteva mirese petrec alături de nuntaşi chiar sub Arcul de Triumf. În jurul monumentului maşinile sunt oprite pe avarii, dar noroc că este destul de târziu şi pe deasupra weekend, ca circulaţia să nu fie afectată de entuziasmul nuntaşilor.

Moda tinde să se transforme în obicei şi miresele sunt ferm convinse că plimbarea nocturnă la Arcul de Triumf le va aduce noroc. "Nu ştiu de unde a început tradiţia asta, chiar vreau să caut pe internet, dar este ceva deosebit, cei care m-au furat ştiau de asta. Eram vreo 15-20 de mirese, am dansat în horă, ne-am pozat una cu alta, a fost foarte frumos", a povestit Ioana Burlan, 29 de ani, care nu a ratat momentul "Arcul de Triumf".

Întâlniri stabilite pe internet

Chiar dacă nu ştiu de unde vine această modă, miresele descurcăreţe îşi stabilesc dinainte întâlnirea din centrul Capitalei. Vizitează site-urile de specialitate, unde, pe lângă diverse produse pe care le cumpără, leagă prietenii virtuale cu alte viitoare soţii.

"Deja mi-am stabilit să mă întâlnesc cu alte câteva fete pe 15 septembrie sub Arcul de Triumf", a spus Mirela, o mireasă nerăbdătoare să fie furată. Trecătorii nu se supără, chiar dacă gălăgia este mare şi se mai întâmplă să se mai şi aglomereze sensul giratoriu. Cei mai mulţi îşi scot telefoanele mobile din buzunar şi "imortalizează" momentul. "Se spune că e noroc să vezi o mireasă. Iar aici sunt cam 20, deci ar trebui să am noroc cu carul. Mâine joc la LOTO", a spus Elena Mihăilă, 26 de ani.

Staţionarea, interzisă

Oricât de distractiv este obiceiul, nuntaşii ar trebui să ţină cont de faptul că staţionarea în jurul Arcului de Triumf este ilegală. "Este ilegal să opreşti într-un sens giratoriu şi orice abatere de la regulile de circulaţie este sancţionată. Echipajele care se află în stradă pot da avertisment sau amendă contravenţională.

Nu ne putem permite să se întâmple ceva, pentru că ne interesează siguranţa traficului, chiar şi a celor care au oprit la Arcul de Triumf", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan. De reţinut este şi faptul că trecerea pe sub Arcul de Triumf, deşi spectaculoasă, este ilegală.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite