Mireasă dincolo de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra Dimofte, tânăra care a fost ucisă în trenul groazei, va fi înmormântată joi la Focşan Părinţii şi sora Cosminei Alexandra Dimofte au mers, ieri-dimineaţă, la

Alexandra Dimofte, tânăra care a fost ucisă în trenul groazei, va fi înmormântată joi la Focşan

Părinţii şi sora Cosminei Alexandra Dimofte au mers, ieri-dimineaţă, la Serviciul de Medicină Legală din Ploieşti pentru a lua trupul neînsufleţit al copilei.

Împietriţi de durere, părinţii refuzau să creadă că Alexandra a murit. Lacrimile le curgeau neîncetat. "Nu ştiu ce s-a întâmplat. Doar cei care au fost acolo ştiu. Şi Cosmina! Dar ea nu mai poate să spună nimic. M-a sunat o fată imediat după accident de pe telefonul Cosminei. Mi-a spus că e rănită. Eu am întrebat unde e fata mea, dar persoana respectivă mi-a zis: <> . Am sunat eu şi mi-a răspuns un bărbat. Mi-a spus că fata mea e în comă. Am mers la spital, la poliţie, i-am luat lucrurile... Am avut doi copii, acum mai am doar unul", ne-a spus plângând Pavel Dimofte, tatăl Alexandrei Cosmina.

"Nu a avut nicio şansă. A murit ca un pui de găină. E tăiată pe faţă. Nu avea cum să trăiască. Trebuie să trecem peste asta. Nu ne va fi uşor. Trebuie să fim tari. Ştiu că este greu", îşi încuraja Pavel Dimofte fata cea mare şi soţia pentru momentul în care aveau să o vadă pe Cosmina în sicriu.

Alături de familia Dimofte era şi prietenul surorii Alexandrei, Bogdan.

Mama fetei a leşinat de durere

Mama Cosminei, Elena Dimofte, a leşinat de două ori până când cei de la SML au adus sicriul la maşină. "Unde e Cosmina mea? De ce nu mai vine? De ce a murit? Nu a murit Cosmina mea! Frumoasa mea!", striga mama victimei. Oana, sora cea mare a Alexandrei Cosmina Dimofte, îşi sprijinea mama şi încerca să îi distragă atenţia, dar de fiecare dată când îşi aducea aminte de sora ei începea să plângă în hohote.

După autopsie, trupul neînsufleţit al Cosminei a fost dus spre maşina care trebuia să o transporte la Focşani. Era îmbrăcată în rochia de mireasă, cu voalul pe faţă şi aşezată într-un sicriu alb.
Părinţii s-au prăbuşit de durere la vederea copilului lor. Sicriul a fost transportat la Focşani cu o autoutilitară a Direcţiei Regionale CFR Galaţi.

Patru infracţiuni anchetate

În dosarul constituit la Parchet, se fac cercetări sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni - distrugere şi semnalizare falsă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi infracţiuni la regimul legislaţiei privind securitatea şi sănătatea muncii.

Familia Dimofte, urmărită de blestem


Familia Cosminei Alexandra Dimofte, tânăra de 17 ani din Focşani ce şi-a pierdut viaţa după ce acceleratul cu care se întorcea acasă de la Bucureşti a deraiat, are în istoria sa şi alte cazuri de morţi violente. De loc din satul Vadu Roşca, comuna Vulturu - Vrancea, familia Dimofte este cunoscută în localitate ca oameni gospodari, cu frică de Dumnezeu, gata oricând să spună lucrurilor pe nume atunci când apare o nedreptate.

Unchiul ucis de ape

În vara lui 2005, în timpul inundaţiilor catastrofale ce au distrus Vadu Roşca, un unchi al tatălui Cosminei a avut parte de o moarte groaznică. Fost călugăr la Mânăstirea Ciolacu, Nichifor Dimofte, în vârstă de 75 de ani, a fost surprins de apele învolburate chiar în pat. Bătrânul era paralizat şi nu a mai putut fi salvat. Pur şi simplu, părintele Dimofte a asistat neputincios cum apele cresc fără să poată face ceva.

El a fost înhumat în Cimitirul Nordic din Focşani de către părintele cimitirului Nicuşor Ene. Cadavrul fostului călugăr a fost găsit după o săptămână de la nenorocire.

Şi străbunicul dinspre tată al Cosminei a avut parte de o moarte violentă. Gheorghe Dimofte a fost unul dintre ţăranii din Vadu Roşca ce au participat la celebra răscoală anticomunistă. Ca şi ceilalţi camarazi de revoltă, Gheorghe s-a împotrivit colectivizării. Pentru acest lucru a fost împuşcat de Securitate.

La câţiva centimetri de moarte

Psihologul Maria Butunoi, care se afla în vagonul morţii, ne-a povestit de pe patul spitalului clipele de groază prin care a trecut. Ea este singura persoană care se mai afla, ieri, internată la Spitalul Judeţean Ploieşti.
Femeia a suferit un traumatism craniocerebral, dar medicii i-au spus că se va face bine. Maria Butunoi este încă în stare de şoc .

"Eram în primul vagon, citeam o carte, când am auzit un huruit îngrozitor, ca şi când trenul mergea pe pietre.

În primele momente, nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat. La un moment dat, au început să intre cioburi, apoi o bucată de şină ne-a lovit atât pe mine, cât şi pe fată (n.r. Alexandra Cosmina Dimofte). Au urmat câteva momente de panică, vagonul răsturnându-se pe o parte", ne-a spus Maria Butunoi, apoi, după un moment de pauză, a continuat: "Au început să vină oameni din vagoanele din spate şi ne-au scos afară. Fata avea faţa plină de sânge. Mi-am dat seama că murise pe loc. Cred că a avut o secţiune de carotidă sau de jugulară. Avea o tăietură mare de la bărbie la gât. Apoi am observat că şi eu eram plină de sânge...", ne-a mai spus femeia.

Ultima replică

Maria Butunoi este ultima persoană care a vorbit cu Alexandra. "A vorbit tot timpul la telefon. La un moment dat, a închis. Atunci am întrebat-o dacă s-a întrerupt semnalul şi ea mi-a spus: <> . Atât am vorbit. La un moment dat, îmi aduc aminte că şi-a dat bagajul jos şi a căutat ceva în geantă. Apoi a fost nenorocirea", îşi mai aminteşte Maria Butunoi. (Valeria Cupă)

"A fost un înger de fată"

Foştii colegi de clasă şi liceu ai Cosminei Alexandra Dimofte şi-au amintit de fata care până mai ieri le zâmbea pe holurile liceului . "Era foarte sociabilă şi de treabă. Dar poate că aşa a vrut Cel de Sus. Să o ia la El pentru că era un înger de fată", susţine Cristina, colega de bancă a Cosminei. Colegii au strâns bani pentru coroană, iar directorul Liceului Agricol Focşani, Florin Iamandei, a declarat că tot liceul va fi în doliu general joi. "O să fiu alături de elevi şi voi face tot posibilul pentru a le fi mai uşor părinţilor", a afirmat Iamandei. Ieri, în jurul orei 17.00, trupul neînsufleţit al Cosminei a ajuns la Focşani. Sicriul a fost dus în biserica Sf. Nicolae din Focşani pe sub un pod de flori făcut de zeci de elevi ai liceului unde învăţa tânăra.

Biletul norocos al vecinei de scaun

Maria Butunoi este psiholog în cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului din Bârlad. Ea a avut bilet pentru locul 85, situat la fereastra celui de-al doilea compartiment al primului vagon de lângă locomotivă. În faţa ei stătea un tânăr, apoi Alexandra, iar lângă fată un alt bărbat. Locul din dreapta femeii era liber, iar cel de lângă uşă era ocupat de o fată. Îşi aminteşte că tânărul de la geam s-a ridicat la un moment dat şi a zis: "Asta e şina trenului".

Primele informaţi de după accident arătau că Alexandra se afla pe locul cu numărul 12. Ieri, s-a stabilit că, de fapt, Alexandra Dimofte a stat pe locul numărul 84 din vagonul 2 aflat imediat în spatele locomotivei.

Îi căutăm pe vecinii de compartiment ai Alexandrei!

Atenţie! Îi rugăm pe vecinii de compartiment ai Alexandrei să ia legătura cu redacţia "Adevărul" pentru a ne ajuta să reconstituim accidentul din acceleratul Bucureşti-Iaşi.
Sunaţi la: 021.407.76.02!
Scrieţi pe adresa de e-mail: redacţia@adevarul.ro

Dispunerea locurilor şi a personajelor în "compartimentul morţii" din vagonul 2

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite