Mircea Ciumara a fost dus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Ciumara, fostul ministru de Finanţe din guvernarea Convenţiei Democratice, a fost înmormântat, ieri, la cimitirul Băneasa din Capitală. Funerariile fostului demnitar au început la ora 12.00, în prezenţa a aproximativ 100 de persoane, ce au umplut jumătate din micul cimitir de cartier.

Alături de familie, la înmormântare au participat foşti şi actuali membri ai Partidului Naţional Ţărănesc, colegi politici din timpul guvernării, dar şi fostul premier, Victor Ciorbea, în mandatul căruia Mircea Ciumara a deţinut funcţia de ministru de Finanţe.

„La nivel uman, dispariţia lui Mircea Ciumara este o mare pierdere pentru mine. Ne-am cunoscut mai bine în perioada în care am colaborat în cadrul Guvernului şi de atunci am rămas apropiaţi. Am petrecut chiar şi Sărbătorile de iarnă împreună şi informaţiile sale culturale, simţul umorului şi felul de a fi m-au cucerit definitiv.

A dispărut un mare intelectual şi o persoană deosebită", a declarat Victor Ciorbea. La finalul înmormântării, locul de veci al lui Mircea Ciumara a fost acoperit cu peste 30 de coroane de flori, aduse de cei apropiaţi.

Mircea Ciumara s-a născut în 1943 la Călăraşi. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucureşti, iar în 1989 a devenit membru PNŢCD. A avut două mandate de deputat, în 1992 şi în 2000. Din decembrie 1996, timp de un an, a ocupat funcţia de ministru de Finanţe în guvernarea Convenţiei Democratice. A urmat şefia Ministerului Industriei şi Comerţului, până în 17 aprilie 1998,  dar şi un mandat de ministru pentru relaţiile cu Parlamentul, în perioada 22 decembrie 1999 - 28 decembrie 2000. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite