Mircea Lucescu, păgubit cu 100.000 de euro în afacerea "Croma"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia antrenorului Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, se luptă în justiţie să recupereze aproape 100.000 de euro. Banii reprezintă o parte din contravaloarea unor acţiuni pe care

Familia antrenorului Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, se luptă în justiţie să recupereze aproape 100.000 de euro.

Banii reprezintă o parte din contravaloarea unor acţiuni pe care Mircea Lucescu, soţia sa, Nely, şi fiul său, Răzvan, le aveau la compania de asigurări Croma SA. Familia Lucescu a vândut, în 17 ianurie 2003, 341.381 de acţiuni la Societatea de Asigurare Reasigurare Croma SA, reprezentând 66,89% din capitalul social.

Cesiunea a fost de 300.000 de euro, iar cumpărătorul era o firmă din Olanda, Kolal BV. Tranzacţia era garantată de cetăţeanul israelian Fredy Robinson. Banii trebuiau plătiţi eşalonat, timp de 10 ani, în luna ianuarie, câte 30.000 de euro.

Potrivit familiei Lucescu, prima mişcare a noilor patroni a fost de a vinde în ziua următoare tranzacţiei, în data de 18.01.2003, 10% din capitalul social al societăţii către Blocul Naţional Sindical. Preţul pe acţiunea vândută era de trei ori mai mare decât la cumpărare!

Vânzare în 24 de ore

"După această revânzare în 24 de ore, care i-a adus un câştig substanţial, noul acţionar majoritar urma să asigure managementul societăţii. Familia Lucescu s-a plâns magistraţilor că planul de management a fost prost întocmit, şi s-a ajuns în situaţia de încetare de plăţi. Procesul care se desfăşoară la Tribunalul Bucureşti merge foarte greu, firma olandeză nu a răspuns la citaţiile judecătorilor, iar Fredy Robinson nu a fost de găsit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite