Mircea Lucescu: "Tragere cusută cu aţă albă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dublă manşă şi că lumea se poate gândi chiar şi la faptul că tragerea la sorţi, în urma căreia echipele româneşti au căzut împreună, a fost premeditată. "Bineînţeles că se pot face

dublă manşă şi că lumea se poate gândi chiar şi la faptul că tragerea la sorţi, în urma căreia echipele româneşti au căzut împreună, a fost premeditată. "Bineînţeles că se pot face speculaţii. Gândiţi-vă cum ar fi fost o finală între cele două formaţii care să nu stârnească niciun efect printre vest-europeni, ultimul act urmând a se disputa în Olanda", a precizat antrenorul lui şahtior Doneţk. "Se poate spune că tragerea la sorţi a fost cusută cu aţă albă. Nu cred că UEFA accepta două echipe româneşti în semifinală. Oricum, cred că disputa va avea şi un carcater extrasportiv, între Gigi Becali şi George Copos", a adăugat Mircea Lucescu. De altfel, încă dinaintea începerii extragerii bilelor din urne, printre oamenii de fotbal prinsese ideea că cele două echipe vor fi nevoite să se lupte pentru un loc în semifinale între ele, ţinând cont că, din punct de vedere financiar, românii sunt o reţetă care nu asigură niciun câştig. "Nu ştiu cu cine o să cădem. Steaua…", a şoptit "secundul" feroviarilor, Marian Rada.
Steliştii, superîncrezători
Patronii celor două echipe au avut reacţii diferite. Dacă latifundiarul din Pipera a văzut rezultatul tragerii la sorţi favorabil, Copos a părăsit locul conferinţei de presă nedorind să facă niciun fel de comentariu. "Este foarte bine că am picat cu Rapid. N-am nicio emoţie, este un adversar accesibil şi avem şanse de 90%. Sunt sigur că în semifinale va ajunge Steaua", a spus Gigi Becali. Finanţatorul Stelei a mărit primele jucătorilor pentru calificarea în "sferturi" la 15.000 de euro, fiind de aşteptat să pluseze şi mai mult la dubla întâlnire cu giuleştenii.

Răzvan Lucescu are doar un regret
Antrenorul giuleştenilor a fost puţin debusolat de rezultatul tragerii la sorţi. "Singurul lucru pe care îl regret este că nu putem merge mai departe împreună. Pentru România este bine, pentru că o să avem sigur o echipă în semifinale. Nu ne e frică de nimeni şi sper ca noi să fim cei care vom merge mai departe. Oricum, este un lucru fantastic", a precizat tehnicianul alb-vişiniilor.

Consideră "Naţional" tot "acasă"
Idolul tribunelor feroviare, Daniel Niculae, crede că echipa sa este avantajată. "Nu trebuie să ne fie frică, pentru că vom avea două meciuri pe teren propriu. Va fi un meci greu, dar odată şi odată tot dădeam şi de Steaua", a spus atacantul feroviar.

Programul sferturilor
FC Sevilla (Spania) - Zenit Sankt Petersburg (Rusia)
FC Basel (Elveţia) - Middlesbrough (Anglia)
Rapid - Steaua
Levski Sofia (Bulgaria) - Schalke 04 (Germania)

Un suporter dinamovist vrea să devină stelist!
Liderul galeriei steliste, Gheorghe Mustaţă, a declarat, ieri, că a primit o cerere prin care un suporter dinamovist solicita înscrierea în liga suporterilor stelişti. "Mă uit pe cerere şi nu îmi vine să cred. Este vorba de un domn Ion Staicu, de 55 de ani, domiciliat în Bucureşti, care spune că este un fost suporter al lui Dinamo, dar din cauza conducerii şi a rezultatelor slabe ale "alb-roşilor" în cupele europene vrea să fie primit în rândul membrilor susţinători ai FC Steaua. Este incredibil!", a declarat liderul galeriei steliste.

Culoar bun pentru finală
Tragerea la sorţi care a fixat un sfert de finală între Steaua şi Rapid are un aspect bun şi din punctul de vedere al parcursului românilor în Cupa UEFA. Sigur, fotbalul românesc va avea o echipă în semifinală. Majoritatea oficialilor din fotbalul intern consideră că una dintre cele două echipe va putea ajunge în finală pentru că au un culoar bun, urmând a întâlni una din câştigătoarele dintre FC Basel şi Middlesbrough.

"Trebuie să fim pozitivi, pentru că vom avea o echipă în semifinale. Este adevărat că puteam să mergem mai departe cu ambele reprezentante, dar la fel de bine şi Steaua şi Rapid puteau rămâne acasă"
Mircea Sandu

"Sunt surprins, dar în acelaşi timp bucuros pentru că vom avea o echipă în semifinale. Va fi un spectacol de calitate, pe care fotbalul românesc îl merită din plin. Să nu uităm că la mijloc sunt orgolii imense"
Florin Prunea

"E ghinion curat. E incredibil ce s-a întâmplat, dar asta e. O să vadă şi UEFA că avem fotbal valoros. Una dintre cele două echipe va lua finala. Propun ca ambele partide să se joace pe arena "Naţional" pentru a fi văzute de cât mai mulţi oameni"
Dumitru Dragomir

O combinaţie explozivă de orgolii şi ură ar putea duce la violenţe pe stadion
Riscul ca la meciurile din Cupa UEFA să se producă violenţe sunt mult mai mari decât în campionat, avertizează sociologii. Conf. dr. Marius Pieleanu, expert în studiul devianţei, ne-a declarat că galeriile Stelei şi ale Rapidului sunt cunoscute ca fiind cele mai violente din Capitală, iar miza confruntării sporeşte tensiunile. "Orgoliile sunt sensibil mai mari decât dacă se juca un meci pentru o competiţie internă sau dacă ar fi căzut cu echipe din străinătate. Anii de eşecuri pe plan european au făcut ca publicul românesc să fie resemnat în faţa sorţii, când echipele noastre au meciuri cu cele occidentale. Acum, suporterului i se pare normal că favoriţii lui au cele mai mari şanse, ba chiar dreptul să câştige, şi asta se adaugă eternelor rivalităţi dintre cele două cluburi. Cred că măsurile de securitate pe stadion ar trebui întărite. În plus, conducătorii de cluburi şi jucătorii au obligaţia să nu agite spiritele, să nu lanseze mesaje de forţă, care incită şi mai mult publicul. Este o combinaţie explozivă de orgolii şi ură, care ar putea duce la violenţe incontrolabile pe stadion".

"Suntem în semifinale. Sincer, nu-mi doream să jucăm cu Rapid, dar sunt sigur că-i scoatem. La meciul cu Naţional vrem să-i cerem scuze lui Oli pentru că ne-a demonstrat că-i un antrenor mare."
Gheorghe Mustaţă
lider galerie Steaua

"A sosit momentul adevărului. A sosit timpul să ne răzbunăm pentru toate mizeriile pe care le-am avut de îndurat în vechiul sistem. Chiar ne-am dorit Steaua, pentru că este cel mai slab adversar posibil.
Gigi Corsicanu
lider galerie Rapid

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite