Mircea Cinteză, fotoreporter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se ştie că poţi fi artist în orice meserie Pe acest principiu a mers şi prof. dr. Mircea Cinteză care, în ultimii doi ani, s-a îndrăgostit de fotografie. Rezultatul acestei pasiuni este

Se ştie că poţi fi artist în orice meserie Pe acest principiu a mers şi prof. dr. Mircea Cinteză care, în ultimii doi ani, s-a îndrăgostit de fotografie.
Rezultatul acestei pasiuni este cartea "MonteCrai", lansată, ieri, la Librăria Cărtureşti, un album cu peste 150 de poze realizate în zona Moeciu, între Piatra Craiului şi Bucegi, în satele de munte în care există încă gospodării ţărăneşti, cu case din lemn, ca acum 100 de ani. Fotografiile sunt însoţite de fragmente de versuri populare sau ale unor autori ca Ana Blandiana, Lucian Blaga şi Tudor Arghezi şi reflectă în imagini viaţa oamenilor din aceste sate răsfirate de munte, în care Mircea şi Eliza Cinteză au îndrăgit oamenii care lucrează brânza de burduf şi pe cea de coşuleţ. O îndeletnicire tradiţională pentru români, dar care se află în pericol odată cu intrarea în Uniunea Europeană pentru că nu s-au făcut investiţii care să asigure condiţiile igienice obligatorii. "Este o zonă binecuvântată ca natură, o zonă autentic românească, în pericol de a fi invadată de turismul modern. Oamenii de acolo trebuie ajutaţi să trăiască, nefiind invadaţi de tehnologia modernă, ci prin adaptarea acesteia la condiţiile tradiţionale româneşti ale satului de munte. Cultura rurală românească este unul dintre puţinele lucruri pe care le putem arăta Europei", a spus senatorul PNL, fost ministru al sănătăţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite