Mircea Cadis revine in arest pentru trafic cu masini de lux, furate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", printre altii a fost arestat si un targumuresean, Mircea Cadis, care ulterior a fost pus in libertate desi procesul nu s-a finalizat. Acesta a fost

Anul trecut, in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", printre altii a fost arestat si un targumuresean, Mircea Cadis, care ulterior a fost pus in libertate desi procesul nu s-a finalizat. Acesta a fost din nou arestat preventiv pentru 29 de zile, la propunerea procurorilor din cadrul Serviciului Teritorial Targu Mures al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.
Mircea Cadis, seful retelei de traficanti
Cadis este acuzat ca ar fi coordonat un grup infractional care se ocupa cu traficul cu masini de lux furate. Mandatul de arestare a fost emis marti, 7 iunie, de magistratii de la Curtea de Apel Targu Mures, iar Cadis a fost arestat in noaptea de miercuri spre joi intr-un sat din judetul Mures, dupa ce a incercat sa fuga de politistii care i-au descoperit ascunzatoarea. Potrivit unor surse oficiale din cadrul DIICOT Mures, masina lui Cadis s-a rasturnat in sant si atunci a inceput sa fuga pe camp, oprindu-se doar la somatie. Sursele noastre au mai adaugat, sub protectia anonimatului, ca alaturi de Mircea Cadis au mai fost arestate inca trei persoane, respectiv Claudiu Marian, Catalin Pintea si Lucian Sandru. Cel din urma, care se pare ca este fiul unui cunoscut avocat targumuresean, a fost acuzat ca ar fi falsificat mai multe documente ale autoturismelor traficate de reteaua lui Cadis. Dosarul instrumentat de procurorii de la DIICOT Mures are 10 volume, anchetatorii identificand pana acum un numar de 26 de autoturisme care au facut obiectul traficului, unele dintre ele furate, iar altele avand situatia juridica suspecta si pentru care traficantii realizasera acte false.
Printre traficanti se aflau si politisti
In acest dosar, procurorii au mai pus sub invinuire inca 11 persoane, dintre care trei fosti politisti de la Furturi Auto, respectiv Ioan Dumbravean, Ioan Rusu si Marius Todoran. "In urma probelor administrate in cauza, apreciem ca cei trei au aderat la grup", a mai declarat sursa citata, potrivit careia politistii s-au folosit de pozitiile pe care le detineau pentru a sprijini activitatea infractionala a celor din reteaua de trafic cu masini. Ca atare, impotriva fostilor politisti s-a inceput urmarirea penala, sub acuzatia de aderare la grupul de criminalitate organizata dupa ce, initial, ei au fost urmariti penal doar pentru favorizarea infractorilor. Precizam ca, imediat dupa declansarea scandalului, cei trei politisti au fost destituiti, ei contestand masura si negand implicarea in vreo actiune care ar fi presupus incalcarea legii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite