Cuvinte de duminică: Minunile de pe şosele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucruri bune pe drumurile din România?! Hmmm... parcă am vorbi despre nişte minuni, dar cred că putem număra zece lucruri pozitive, aşa cum am promis în numărul trecut, când am socotit doar câteva dintre păcatele de pe şoselele noastre.

Primul lucru bun e că există şoferi de camioane care vă semnalizează când îi puteţi depăşi; evident, trebuie să mai „daţi un ochi“ înainte de a efectua manevra. Merită să „le clipiţi“ de două-trei ori cu „avariile“ şi celor care au prioritate şi vă cedează trecerea într-o intersecţie aglomerată. Merită admiraţi cei care conduc relaxaţi şi nu-şi pierd cumpătul cu una cu două. Sunt de apreciat şi cei care îţi respectă încercarea de a conduce corect.

Pare greu de crezut, dar mai există şoferi care nu-şi lasă maşinile în drum când trag pe dreapta şi care nu ţin musai să le arate tuturor ce urgenţe fiziologice i-au răzbit. Merită aplauze cei care au răbdare cu începătorii, dar şi cei care dau „bliţuri“ nu doar pentru a semnala radarele, ci şi probleme importante din trafic.

Într-o noapte, pe o ploaie sâcâitoare, mie mi-au prins bine semnalele insistente ale celor care veneau din sens opus; un beţiv bâjbâia în beznă pe sensul meu. Felicitări celor care folosesc luminile de avarie atunci când sunt nevoiţi să frâneze brusc la viteză mare, dar şi şoferilor care se opresc ca să-i ajute pe ceilalţi, mai ales pe vreme rea.

În fine, toată recunoştinţa pentru şoferii care le mai dau un metru distanţă bicicliştilor când trec pe lângă ei. Iată zece argumente care ne dau speranţa că în România nu plecăm la drum ca la război atunci când urcăm la volan. Şi că faptele bune nu pier niciodată.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite