Minivacanţa începe cu tone de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenuri vandalizate, plaje scăldate în gunoaie, turişti urmăriţi de poliţie ca-n filme. Aşa arată bilanţul negru al primelor zile Aşa cum merg unii suporteri la fotbal doar ca să se

Trenuri vandalizate, plaje scăldate în gunoaie, turişti urmăriţi de poliţie ca-n filme. Aşa arată bilanţul negru al primelor zile

Aşa cum merg unii suporteri la fotbal doar ca să se bată cu adversarii, la fel merg mii de turişti la mare, de 1 Mai, doar ca să aibă unde şi cu cine să bea şi să vandalizeze trenuri, hoteluri, plaje… Anul acesta, operatorii de turism raportau cifre-record la cazare. Din nefericire, volumul gunoaielor aferente a bătut de asemenea toate recordurile. Mult mai liniştit se sărbătoreşte 1 Mai la munte sau în Ungaria, ţară vecină unde numeroşi români au optat pentru preţurile mici şi calitatea superioară a serviciilor.

Zeci de tineri care s-au deplasat cu trenul către litoral au fost amendaţi de poliţişti pentru tulburarea liniştii publice şi pentru mizeria lăsată în vagoane. Reprezentanţii Poliţiei Române ne-au declarat, ieri, că au fost date, până duminică la prânz, 37 de amenzi, în valore totală de 4.500 RON. Poliţia Transporturi Constanţa a întocmit dosar penal unui tânăr de 20 de ani din Brăila, după ce în staţia CFR Constanţa, la plecarea trenului către Mangalia, a lovit cu pumnul geamul uşii unui vagon, spărgându-l. Poliţiştii l-au prins pe brăilean la următoarea staţie CFR, Eforie Nord. Un alt tânăr, care conducea o motocicletă, a fost urmărit de două echipaje ale Poliţiei Rutiere, după ce nu a oprit la un control de rutină. Urmărirea acestuia s-a încheiat pe Bulevardul I.C. Brătianu din Constanţa. Tânărul este cercetat de poliţişti pentru conducere a moticicletei fără permis.

"Gunoaiele de aur"

Primarul comunei Limanu a declarat, ieri, că în Vama Veche şi 2 Mai au sosit sâmbătă şi duminică peste 6.000 de turişti, în majoritate tineri, record pentru această perioadă a anului. Însă volumul gunoaielor este direct proporţional cu numărul turiştilor. Lucrătorii de la salubritate strângeau cu greu duminică dimineaţă resturile de mâncare, sticle goale sau ţigări. Chiar dacă staţiunea are mai multe pubele de gunoi, inclusiv pe plajă, turiştii au preferat să arunce sticlele şi ambalajele de mâncare pe malul mării. Au fost şi evenimente care au spart "monotonia gunoiului". Doi turişti se află internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, cu răni în zona picioarelor şi la coloană, după ce, sâmbătă, s-au prăbuşit cu parapanta pe plaja de la Vama Veche. Cei doi au suferit răni la picioare, iar unul s-a lovit mai puternic la coloană. În capătul celălalt al litoralului, la Mamaia, turiştii cazaţi la Hotelul "Doina" au fost cuprinşi de panică, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce acoperişul clădirii în care erau cazaţi a luat foc. Din fericire, nu au fost victime.

Braşovul, sub ocupaţie

Valea Timişului (pe DN 1), Cheile Râşnoavei sau Mărginimile Zărneştiului sunt câteva din locurile căutate de adepţii 1 Mai-ului montan. Turiştii, majoritatea din Capitală, au ocupat pensiunile şi hotelurile din zonă, iar cei care duc dorul "vieţii la ţară" se îndreaptă spre Bran, Moeciu şi Fundata. Valea Prahovei se anunţă mult mai liniştită decât litoralul, turiştii delectându-se cu specialităţile preparate de maeştrii bucătari sau tradiţionalele bucate pregătite în gopodăriile ciobanilor, o plimbare cu căruţa

pe dealuri sau în jurului Castelului lui Dracula. Primăria Braşov a organizat, pentru 1 Mai, o serbare câmpenească la Pietrele lui Solomon, loc de adunare pentru junii braşoveni. Pe scena amplasată, vor evolua mai multe ansambluri folclorice şi cunoscuţi virtuozi populari. Petrecerea primăriei este la concurenţă cu cea a PSD Braşov, în poiana din preajma Lacului de la Noua, un alt loc cu tradiţie pentru serbările muncitoreşti cu mici şi bere.

Bănăţenii au ales Ungaria

Sute de bănăţeni au ales să-şi petreacă minivacanţa de 1 Mai în Ungaria, după ce vremea nefavorabilă le-a stricat planurile de iarbă verde. Încă de duminică, ei au tranzitat vama de vest spre destinaţii maghiare, cum ar fi Szeged, Gyula şi Battanya. "Nu avem un plan special, dar probabil vom ieşi la un film şi la un mall, să ne relaxăm pentru că vremea nu ne permite să ieşim în aer liber", ne-a mărturisit arădeanul Laszlo Kovacs. Românii nu au uitat nici de ştrandul cu apă termală de la Gyula, unde există şi posibilităţi de a face baie în piscinele acoperite. "Un weekend la Gyula costă în jur de 200 de euro, pentru o familie. Din aceşti bani, avem o noapte la motel cu demipensiune, servim cina la restaurant şi intrările la ştrand. Desigur că ne mai rămân bani şi pentru cumpărături", ne-a spus Ilona Demeter.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite