Ministrul Muncii: "Aproape 20.000 dosare de ajutoare sociale sunt suspecte de fraudă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a anunţat duminică, în cadrul videoconferinţei cu prefecţii, că la nivel naţional au fost suspendate aproape 20.000 de dosare de acordare a venitului minim garantat, 6.000 de indemnizaţii pentru persoanele cu handicap şi 3.200 de pensii de invaliditate.

Potrivit lui Şeitan, rezultatele arată că, după verificarea în teritoriu a 50% din numărul total de dosare privind acordarea venitului minim garantat, circa 24% au fost suspendate şi anulate, întrucât banii au fost acordaţi ilegal.

Mai citiţi şi:      Orb în acte, vitezoman pe zebră

Şeitan: Bugetul de pensii va fi suplimentat cu 500 milioane euro / Pensii mai mici pentru diplomaţi şi parlamentari

"Avem localităţi întregi. În 67 de localităţi din ţară am suspendat toate dosarele - aproape 10.000. Zonele cele mai reprezentative din acest punct de vedere au fost Bacău, Prahova, Timiş şi Vaslui", a precizat Şeitan.

În ceea ce priveşte indemnizaţiile persoanelor cu handicap, există 40 de mii de dosare verificate, din care peste 6 mii au fost suspendate, cu posibilă suspiciune de fraudă, a spus ministrul. "Adică 15,4%. Iarăşi un volum mare. Urmează să luăm şi măsuri de natură juridică, să zicem penală, în anumite situaţii", a anunţat Şeitan.

De asemenea, din verificarea, în ultimele două săptămâni, a 39.000 de dosare de pensii de invaliditate, circa 3.200, adică aproape 10%, au fost suspendate, a mai informat Şeitan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite