Ministrul educaţiei aruncă pisica în ograda universităţilor şi a Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma interviului acordat, ieri, ziarului Adevărul de Florentin Gust, preşedintele Uniunii Studenţilor din România (USR), ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, iese la rampă şi aruncă

În urma interviului acordat, ieri, ziarului Adevărul de Florentin Gust, preşedintele Uniunii Studenţilor din România (USR), ministrul educaţiei, Mihail Hărdău, iese la rampă şi aruncă pisica din curtea ministerului pe care-l conduce în ograda universităţilor sau, după caz, în ograda Ministerului de Finanţe.
"Fondul de burse pentru studenţi a fost indexat cu 5,5%, subvenţiile pentru cămine şi cantine au fost majorate, conform acordului, sumele au fost virate la termen universităţilor, MEdC nefiind răspunzător de managementul de la nivelul fiecărei universităţi, acestea beneficiind de autonomie universitară", susţine ministrul. De asemenea, "au fost acordate subvenţii în valoare de 50% pentru 24 de călătorii/an pe trenurile rapid", iar "din suma de 524 miliarde de lei destinată investiţiilor şi reparaţiilor capitale din învăţământul universitar cuprinsă în bugetul MEdC, a fost repartizată deja universităţilor suma de 375 miliarde de lei". Cât priveşte proiectele depuse de universităţi, pentru a căpăta o bucăţică din cele 400 milioane de euro repartizate învăţământului universitar, ministrul Hărdău zice că Ministerul Educaţiei nu produce fonduri, finanţarea aflându-se la Ministerul Finanţelor Publice. "Avem speranţe că, în cursul acestei luni, MEdC va beneficia de rectificarea bugetară prin care va primi o parte din suma de 1,1 miliarde de euro promisă".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite