Ministrul comunicaţiilor, dat pe mâna procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, ieri, ministrului justiţiei, Monica Macovei, cererea privind cercetarea ministrului comunicaţiilor, Zsolt Nagy (UDMR). Macovei a transmis tot ieri

Preşedintele Traian Băsescu i-a trimis, ieri, ministrului justiţiei, Monica Macovei, cererea privind cercetarea ministrului comunicaţiilor, Zsolt Nagy (UDMR). Macovei a transmis tot ieri documentele Parchetului General. Totuşi, comisia specială de la Cotroceni arată că nu a descoperit "indicii temeinice" privind săvârşirea, de către Nagy, a faptelor indicate de Parchetul General. "Comisia nu recomandă clasarea, dar nici nu se pronunţă în sensul existenţei unor indicii temeinice privind comiterea de către ministrul Nagy a vreuneia din infracţiunile nominalizate în sesizarea Parchetului. De aceea, comisia propune continuarea cercetărilor, cu sau fără începerea urmăririi penale, pentru a se putea confirma sau infirma implicarea ministrului Zsolt Nagy în săvârşirea vreunei fapte prevăzute de legea penală, ţinând cont şi de menţiunile din referatul Parchetului privind existenţa unor probe în curs de administrare", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale. Potrivit acestui comunicat, Băsescu l-a informat pe Nagy asupra deciziei luate, însă nu a cerut suspendarea sa. Preşedintele UDMR, Marko Bella, a precizat că formaţiunea politică pe care o conduce îi acordă în continuare sprijin ministrului Nagy. "Există riscul ca acuzaţiile să fie folosite în lupta politică", a mai subliniat Marko Bella.

Zsolt Nagy: "Un dosar artificial"

Zsolt Nagy a remarcat că nu există o concluzie fermă a Comisiei de la Cotroceni în ceea ce priveşte situaţia sa. Ministrul consideră că dosarul în care se fac verificări şi pe numele său este "unul artificial". Reamintim că procurorii din dosarul privind scurgerile de informaţii din domeniul energetic au cerut, în urmă cu peste trei luni, Comisiei de la Cotroceni acceptul de a face cercetări pe numele miniştrilor comunicaţiilor, Zsolt Nagy, şi economiei, Codruţ Şereş. Între timp, Şereş şi-a pierdut calitatea de ministru prin retragerea PC de la guvernare, iar procurorii au început deja urmărirea penală pe numele său. În mai multe interceptări telefonice ale bulgarului Stamen Stantchev, trimise de SRI la Parchet, sunt pomenite numele celor doi miniştri sub numele de cod "Schumacher" (Şereş - n.r.) şi Hakkinen" (Nagy - n.r.). Procurorii susţin că demnitarii ar fi sprijinit reţeaua de "spionaj şi trădare" coordonată de Stamen Stantchev. Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a precizat ieri că, în opinia sa, decizia în cazul Nagy este târzie şi sună a şantaj.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite