Ministrul britanic de Interne - acuzat ca a facut abuz de functie pentru a-si ajuta amanta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspiciunile potrivit carora ministrul britanic de Interne, David Blunkett (57 de ani), s-a folosit de functia pe care o ocupa pentru a-si ajuta fosta amanta, Kimberly Fortier-Quinn (44 de ani),

Suspiciunile potrivit carora ministrul britanic de Interne, David Blunkett (57 de ani), s-a folosit de functia pe care o ocupa pentru a-si ajuta fosta amanta, Kimberly Fortier-Quinn (44 de ani), editor al revistei "Spectator", s-au accentuat dupa publicarea unor noi probe in acest caz. Blunkett, aflat in centrul unui scandal care l-ar putea costa functia, a negat ca ar fi intervenit pentru ca bona amantei sale sa obtina foarte repede rezidenta in Marea Britanie. Totusi, rapiditatea cu care bona de nationalitate filipineza angajata de Quinn, Leoncia Casalme, a obtinut viza permanenta in Regatul Unit, amplifica dubiile privind rolul jucat de ministru in acest caz. "The Daily Mail" a dat publicitatii doua scrisori trimise lui "Luz" Casalme de departamentul pentru imigratie din cadrul Ministerului de Interne. in prima, datata 23 aprilie 2003, se precizeaza ca analizarea cererii de rezidenta permanenta va dura circa 12 luni, din cauza numarului mare de solicitari. In cea de-a doua, trimisa 19 zile mai tarziu, acelasi departament o anunta pe norocoasa bona ca problema s-a rezolvat. Blunkett a recunoscut ca scrisorile sunt autentice, dar a subliniat ca "nu dovedesc absolut nimic" si a insistat ca nu a facut "nimic necorespunzator". Ministerul de Interne a publicat imediat un comunicat in care semnala ca rapiditatea cu care a fost emis permisul pentru Casalme "nu este iesita din comun". Este posibil ca Blunkett sa nu fi intervenit direct in acest caz, dar numai faptul ca s-a aratat interesat de aceasta cerere ii putea determina pe unii functionari din minister sa urgenteze procedura.
Bona rupe tacerea
Leoncia "Luz" Casalme a fost timp de doi ani bona lui William, fiul lui Kimberly Quinn si, probabil, al ministrului de Interne. Casalme, care nu mai lucreaza pentru familia Quinn dupa ce a refuzat sa semneze un acord de confidentialitate, a povestit, in primul sau interviu acordat "Daily Mail", ca David Blunkett se purta cu micul William ca un tata extrem de iubitor. Femeia a sosit in Marea Britanie in 1999, iar in august 2002 a fost angajata de Kimberly Quinn, care, in acel moment, era gravida in sase luni. Pentru suma de 300 de lire sterline, filipineza urma sa aiba grija de noul-nascut. Desi Blunkett a vizitat de doua ori casa familiei Quinn, bona nu a banuit ca exista vreo legatura intre ministrul de Interne si angajatoarea ei sau ca oficialul ar fi intervenit in dosarul referitor la viza permanenta. Nasterea copilului a fost un motiv de bucurie in familia Quinn, Stephen Quinn fiind convins ca micutul a aparut pe lume dupa un tratament impotriva infertilitatii. In plus, Casalme credea ca mariajul familiei pentru care lucra era perfect. Potrivit bonei, relatia dintre soti s-a racit cand Kimberly Quinn a ramas din nou insarcinata. In aprilie 2003, Casalme a primit o scrisoare din partea Home Office referitoare la viza permanenta pe care filipineza o solicitase. Pentru acordarea acestei vize, Casalme trebuia sa astepte 12 luni. Kimberly Quinn a intervenit insa pe langa un prieten din minister, iar viza a fost acordata in aproximativ trei saptamani. In acest caz nu s-a respectat nici regula celor patru ani - perioada pe care un strain trebuie sa o petreaca in Marea Britanie inainte de a avea dreptul sa solicite viza permanenta.
Poveste de amor esuata
Din cauza acestei legaturi cu o femeie casatorita si a publicitatii create de pe urma ei, David Blunkett risca sa isi distruga cariera politica. Ministrul, divortat si tata a trei copii, si ziarista au intretinut timp de trei ani o legatura amoroasa care a inceput la cateva luni dupa ce femeia s-a casatorit cu milionarul Stephen Quinn, al doilea sot al lui Kimberly Fortier. Relatia dintre cei doi amanti s-a incheiat la inceputul lui 2004, cand doamna Quinn s-a "plictisit", spun tabloidele, de posesivitatea exagerata a ministrului. Pentru Blunkett nu a fost foarte usor sa renunte la ziarista americana. A inceput sa fie obsedat de ideea ca William este fiul sau, fapt dovedit ulterior de probe ADN. In plus, Blunkett isi revendica paternitatea si in cazul celui de-al doilea copil al lui Kimberly, insarcinata in sapte luni. In urma cu cativa ani, dupa un astfel de scandal, un ministru nu ar fi supravietuit pe scena politica. Insa Tony Blair l-a sprijinit cu incapatanare pe ministrul sau. Acum, insa, presa britanica sustine ca rabdarea premierului este pe sfarsite, odata cu apropierea datei alegerilor. Blair i-a dat un ultimatum prietenului sau: ori renunta la pretentiile sale asupra copiilor lui Kimberly si incearca sa aplaneze scandalul, ori demisioneaza.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite