Ministrul Ungureanu, singurul demnitar care cheamă avionul la scară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recent, ministrul Vasile Blaga a fost dus cu autobuzul la scara avionului, iar ministrul de externe a fost îmbarcat direct din uşa Salonului de Protocol

demnitar care a cerut să plece în străinătate doar de la Salonul de Protocol de pe Aeroportul Otopeni.
Delegaţiile autorităţilor române pleacă, de regulă, la bordul avioanelor de linie alături de pasagerii obişnuiţi. În cazul oficialilor cu rang mai înalt, aceştia pot cere ca avionul să fie tras la Salonul de Protocol, dar, în afară de Răzvan Ungureanu, niciun alt ministru nu apelează la aceste servicii. El este "urmaşul" lui Valer Dorneanu, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, care, pe timpul guvernării PSD, avea aceleaşi pretenţii.
Săptămâna trecută, avionul TAROM care efectua cursa de Viena a fost parcat la Salonul Oficial pentru a-l îmbarca pe ministrul de externe. Cu aceeaşi aeronavă se deplasa şi ministrul de interne Vasile Blaga, dar acesta s-a îmbarcat prin terminalul obişnuit, alături de ceilalţi pasageri. În mod normal, la bord se ajunge prin intermediul "burdufurilor" amplasate special la terminalul Plecări de pe Otopeni. Când avionul este dus la Salonul de Protocol, călătorii sunt transportaţi cu autobuzul pe pistă până la scara mobilă. Prin urmare, ministrul Vasile Blaga a fost dus cu autobuzul pentru a-l lua pe mai tânărul coleg de cabinet din uşa Salonului de Protocol. În plus, pentru formalităţile de frontieră şi securitatea oficialilor sunt deplasate special efective care să se ocupe de aceste lucruri. Toate acestea înseamnă timp pierdut, afectarea confortului celorlalţi pasageri şi costuri suplimentare pentru asigurarea extraserviciilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite