Ministrul Korodi a primit o mămăligă suspectă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un activist Greenpeace deghizat în Moş Crăciun şi o activistă deghizată în Crăciuniţă i-au oferit ieri ministrului mediului un platou cu mămăligă etichetată cu mesajul "Atenţie,

Un activist Greenpeace deghizat în Moş Crăciun şi o activistă deghizată în Crăciuniţă i-au oferit ieri ministrului mediului un platou cu mămăligă etichetată cu mesajul "Atenţie, poate conţine OMG!" şi un sac plin cu alte alimente suspecte.

În acest fel, organizaţia i-a reproşat lui Attila Korodi că este pe cale de a eşua să protejeze mediul şi sănătatea oamenilor de contaminarea cu organisme modificate genetic (OMG). "Am crezut că domnul Korodi îşi va ţine promisiunea făcută şi că va interzice experimentele genetice în culturile de câmp şi pe cele cu mâncarea noastră. De aceea, Moş Crăciun îi răsplăteşte în acest an lipsa de atitudine faţă de pericolul OMG cu o porţie de mămăligă suspectă", a spus Gabriel Păun, coordonator campanii Greenpeace.

Anul acesta, Greenpeace a oferit în mod constant Ministerului Mediului dovezi ştiinţifice solide şi argumente economice pentru interzicerea porumbului modificat genetic. Nenumăratele cazuri de contaminare a culturilor şi alimentelor cu OMG-uri au demonstrat deja că acestea nu pot fi ţinute sub control.

În toamna acestui an, marea majoritate a supermarketurilor a eliminat alimentele modificate genetic din rafturi, producătorii nu mai folosesc OMG la fabricarea alimentelor, iar fermierii au evitat să cultive porumbul modificat genetic.

Doar 0,01% din producţia anului 2007 de porumb a fost modificată genetic. Problema este că nu se ştie ce s-a întâmplat cu această producţie şi fermierii îşi cumpără, de obicei, seminţele pentru următorul sezon în luna ianuarie.

Greenpeace i-a mai cerut ieri lui Attila Korodi să îşi respecte promisiunea făcută privind interzicerea importului şi cultivării de porumb modificat genetic în România pentru a proteja sănătatea oamenilor şi mediul înconjurător.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite