Ministrul de Interne destituie toata conducerea IPJ Harghita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri dupa-amiaza, prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor, Ioan Rus, au fost destituiti din functie aproape toti sefii Politiei harghitene. Masura dispusa de conducerea MAI survine

Ieri dupa-amiaza, prin ordin al ministrului Administratiei si Internelor, Ioan Rus, au fost destituiti din functie aproape toti sefii Politiei harghitene. Masura dispusa de conducerea MAI survine gravelor abuzuri savarsite de politistii harghiteni, care l-au protejat pe mafiotul Csibi Istvan, abuzuri dezvaluite de ziarul Adevarul. Astfel, au fost eliberati din functie primul-adjunct al sefului IPJ Harghita, comisarul-sef Traian Chindea, seful serviciului cabinet, comisar-sef Mircea Costrut, seful Serviciului cercetari penale din IPJ Sibiu, fost adjunct al sefului IPJ Harghita, comisar-sef Ioan Chicea, seful Serviciului ordine publica, comisar-sef Grigore Sabau, seful Politiei Rutiere din Harghita, comisar Vasile Cujba, seful Biroului de investigare a fraudelor, comisar Ion Sorin Catinean, seful Biroului Auto la Serviciul Logistic, comisar-sef Stefan Sandor, agentul operativ la Compartimentul Furturi Auto, din Serviciul de Investigatii Criminale, agent-sef Constantin Simota. Toti cei enumerati mai sus au fost pusi la dispozitia IPJ Harghita, urmand ca, la finalizarea investigatiilor, sa se dispuna masurile legale, in functie de concluziile PNA. IGP va aprofunda cercetarile in cauza, urmand sa prezinte conducerii MAI si opiniei publice concluziile investigatiilor sale in legatura cu complicitatea politistilor harghiteni in afacerile ilegale derulate de Csibi Istvan.
Intreaga retea de protectori a mafiotului Csibi Istvan, cercetata de PNA
Procurorii antimafia ancheteaza 11 comisari si comisari-sefi de Politie, doi sefi ai Garzii Financiare Harghita si pe procurorii Nicolae Bleoju si Adriana Dobrica, seful Parchetului Tribunalului Harghita si, respectiv, al Parchetului Judecatoriei Miercurea-Ciuc
Dupa ce, ani de zile, mafiotul Csibi Istvan a terorizat judetul Harghita ciomagind si santajand diverse persoane sau incendiind masini fara ca fortele abilitate de lege sa ia vreo masura, iata ca, totusi, in ultimele zile, autoritatile reactioneaza in forta. De ieri, Csibi Istvan si protectorii lui vor da socoteala si procurorilor antimafia. In urma dezvaluirilor facute de ziarul Adevarul, procurorii Parchetului National Anticoruptie s-au sesizat "in legatura cu comiterea mai multor fapte penale savarsite de catre magistrati, politisti si comisari ai Garzii Financiare Harghita privind protejarea si favorizarea inculpatului Csibi Istvan, precum si a unor persoane din anturajul acestuia, in schimbul unor importante avantaje materiale", potrivit comunicatului PNA.
Procurorii Nicolae Bleoju si Adriana Dobrica, sefii Parchetului Tribunalului Harghita si, respectiv, al Parchetului Judecatoriei Miercurea-Ciuc - fata de care conducerea Ministerului Public a dispus deja efectuarea unei anchete interne de catre procurori-inspectori - vor fi cercetati de catre procurorii antimafia sub aspectul savarsirii de infractiuni de coruptie sau conexe coruptiei, acestia fiind suspectati de luare de mita si musamalizarea unui caz care ameninta sa atraga atentia asupra lui Csibi Istvan. Ancheta PNA ii vizeaza si pe politistii care l-au favorizat pe "Csibi et comp." de-a lungul vremii (aproximativ 11 comisari si comisari-sefi), precum si pe sefii Garzii Financiare Harghita, Moise Flueras si Gogu Stefan. Procurorii PNA au cerut tuturor structurilor statului cu atributii in domeniu toate datele si informatiile pertinente si utile declansarii unor actiuni operative complexe. "A fost conceputa o echipa de ancheta formata din procurori specializati in infractiuni de crima organizata si de coruptie, precum si din politisti de investigatie si de cercetare penala. Procurorii nostri sunt in legatura cu procurori ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si cu ofiteri ai Directiei de Protectie Interna din Ministerul Afacerilor Interne, iar primele informatii au ajuns deja la PNA, dispunandu-se masuri specifice care includ si o monitorizare completa a situatiei operative", ne-a declarat ieri seful PNA, procurorul general Ioan Amarie. Cu alte cuvinte, in perioada urmatoare ar putea cadea cateva capete importante din zona controlata pana vineri, cand a fost arestat, de mafiotul Csibi Istvan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite