Ministrul Hărdău, un complexat provincial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei pe care ministrul educaţiei i-a făcut nesimţiţi dau 20 la sută din veniturile bugetare

Celebru pentru declaraţiile sale, ministrul educaţiei şi cercetării, Mihail Hărdău, a demonstrat încă o dată ce poate, când a afirmat că bucureştenii sunt nesimţiţi şi mincinoşi.
Sociologul Marius Pieleanu, analizând spusele ministrului, declară că, în termeni medicali, ar putea pune următoarea etichetă: "Este vorba de o patologie socială derivată dintr-o frustrare regională".
Realităţile arată că niciuna dintre afirmaţiile lui Hărdău nu se susţine. "Nesimţiţii şi mincinoşii" din Bucureşti aduc o cincime din venituri la bugetul ţării. Capitala dă mai mult decât consumă, spun analiştii economici. Guvernul din care Hărdău face parte este format din opt bucureşteni, opt ardeleni, trei moldoveni, un muntean, un oltean, un bănăţean şi o dobrogeancă - Anca Boagiu. Populaţia Bucureştiului nu este omogenă, profilul locuitorului Capitalei fiind asemănător cu al oricărui alt român: "Are un limbaj mai frivol, pentru că într-un oraş mare trebuie să ieşi din anonimat, dar, în general, orice bucureştean este aşa cum este oricare alt român", afirmă Marius Pieleanu.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite