Ministrul Flutur acuză mafia aviară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

o declaraţie incendiară cu privire la o posibilă încurcare a testelor de gripă luate din sectorul său cu cele de la sectorul 4. Vinovat de acest fapt ar trebui să fie Institutul de Diagnostic

o declaraţie incendiară cu privire la o posibilă încurcare a testelor de gripă luate din sectorul său cu cele de la sectorul 4.
Vinovat de acest fapt ar trebui să fie Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală, condus încă de directorul cercetat penal ştefan Nicolae. Declaraţia primarului Onţanu a iscat revoltă în lumea medicilor veterinari. Gabriel Predoi, directorul general de la Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară, a sărit imediat în apărarea colegilor de breaslă. Predoi a exclus din start greşeala IDSA, deşi instituţia cu pricina nu este decât indirect în ograda condusă de el. La polul opus a fost ministrul Gheorghe Flutur, care este de părere că veterinarii nu numai că ar fi putut greşi, dar pot să aibă chiar anumite interese în acest sens. "Ei sunt un clan, cu interese comune, ce n-o să-şi scoată ochii niciodată".
De-asta vreau să fie trecuţi în subordinea directă a Ministerului Agriculturii, ca să pot călca în picioare vinovaţii. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară este organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, aflat în subordinea guvernului şi în coordonarea directă a primului-ministru. Eu nu am niciun fel de pârghii. Nu pot destitui pe nimeni", susţine ministrul. Tot el afirmă că s-a întâlnit cu şefii Autorităţii Sanitar-Veterinare şi cu cei de la IDSA, care au refuzat din start să fie trecuţi în subordinea sa. "Eu ar trebui să iau bobârnacele de la toată lumea, iar aceste grupuri de interese să-şi facă jocurile, ferite de orice responsabilitate. Aşa nu mai merge. Am văzut cât de bine a funcţionat sistemul în vechea formulă. După trei zile de la primele suspiciuni, încă nu putem spune dacă e necesar sau nu să băgăm sectorul 4 în carantină. E penibil", a apreciat Gheorghe Flutur. Bâlbele de la IDSA se datorează şi faptului că aproape întreaga conducere este în această perioadă cercetată penal pentru mai multe tunuri date pe seama gripei aviare. ştefan Nicolae, şeful IDSA, este acuzat că ar fi redirecţionat contracte de ordinul zecilor de miliarde de lei către firme ale fiului său. Produsele furnizate de sereleul lui Nicolae junior se pare că nu au fost suficient de bune pentru a preveni şi combate aviara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite