Ministrul David trebuie să găsească soluţii pentru românii din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut, ieri, ministrului de interne, Cristian David, să meargă la Roma şi să găsească o soluţie în legătură cu situaţia românilor din Italia.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a cerut, ieri, ministrului de interne, Cristian David, să meargă la Roma şi să găsească o soluţie în legătură cu situaţia românilor din Italia. Propunerea şefului Executivului vine la aproape o lună după ce România a fost aspru criticată, din cauza ilegalităţilor produse de unii români în Peninsulă.

Ministrul de interne a declarat pentru "Adevărul" că urmează să stabilească, în cel mai scurt timp, o întâlnire cu omologul său italian, în urma căreia speră o conturare obiectivă a imaginii românilor care au mers acolo să muncească corect.

David susţine că "există tendinţa blamării şi responsabilizării tuturor românilor din Italia pentru infracţiunile care au loc în această ţară. În acest context, şi formele de cooperare poliţienească trebuie adaptate".

La rândul său, ministrul de externe, Adrian Cioroianu, va trebui să prezinte mass-mediei detalii legate de situaţia românilor din Italia. El a confirmat, la începutul acestei luni, statistici îngrijorătoare prezentate de Ministerul italian de Interne care arată o creştere îngrijorătoare a criminalităţii în rândul emigranţilor români.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite