Ministru francez criticat pentru suportul oferit lui Polansky - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministru francez criticat pentru suportul oferit lui Polansky - Revista presei internaţionale
Ministru francez criticat pentru suportul oferit lui Polansky - Revista presei internaţionale

Presa internaţională de astăzi scrie despre criticile aduse unui ministru francez, condamnarea de către SUA a atentatelor de la Kabul, criticile aduse unui ministru francez sau seismul de 6,4 grade pe scara Richter din Pacific. Printre alte subiecte, Lagardere Sports a obţinut drepturile media de la IAAF, iar Liga engleză cere explicaţii lui Flavio Briatore.

Ministru francez criticat pentru suportul oferit lui Polanky. Ministrul francez al Culturii, Frederic Mitterrand, suportă mari presiuni publice în această perioadă din cauza cărţii sale în care descrie plata pentru "băieţi tineri" în Tailanda. Cartea a fost scrisă cu patru ani în urmă, înainte de intrarea sa în Guvern, însă acum a intrat în atenţia publicului datorită suportului său pentru regizorul Roman Polansky, scrie BBC. Polansky a fost arestat în Elveţia, sub acuzarea de raporturi sexuale cu un minor.


SUA condamnă atentatul de la Kabul. Statele Unite ale Americii au condamnat atacul sinucigaş cu bombă care a avut loc lângă ambasada Indiei în Afganistan, în capitala ţării, Kabul. Acesta este al cinci-lea atac îndrăzneţ din Kabul din ultimele două luni şi vine pe fondul revizuirii strategiei pentru Afganistan de către administraţia Obama. "Statele Unite condamnă bombardamentul de astăzi de lângă ambasada Indiei şi Ministerul de Interne de la Kabul care a omorât câteva persoane şi a rănit altele", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ian Kelly, citat de AFP.

Seism de magnitudine 6,4 în Pacific.
Un seism de magnitudine 6,4 s-a produs vineri dimineaţă în insulele Santa Cruz din Pacificul de Sud, în ziua următoare unei serii de cutremure care au declanşat o alertă la tsunami în final fără consecinţe în regiune, a anunţat Institutul de geofizică american. Seismul a avut loc la 8.16 ora locală, la 315 kilometri nord-vest de Luganville, oraş situat în insula Espiritu Santo, care face parte din arhipelagul Vanuatu, şi la o adâncime de 9,4 kilometri. El nu a fost urmat imediat de o alertă la tsunami, potrivit AFP.

Lagardere Sports a obţinut drepturile media de la IAAF. Societatea IEC in Sports (IEC), care aparţine grupului Lagardere Sports, a obţinut drepturile media pentru Europa şi Africa de la Campionatele mondiale organizate de Federaţia internaţională de atletism (IAAF) pentru perioada 2010-2013, au anunţat cele două părţi, transmite Le Monde.

Liga engleză cere explicaţii lui Flavio Briatore. Liga engleză de fotbal a anunţat că va cere explicaţi lui Flavio Briatore, înainte de a decide dacă îl va lăsa pe italian să continue să conducă clubul Queens Park Rangers (divizia secundă), în pofida suspendării pe viaţă de la Formula 1. "Liga aşteaptă răspunsuri de la Briatore şi nu va face alte comentarii", se arată într-un comunicat al organizaţiei care conduce diviziile 2, 3 şi 4 din Anglia, potrivit The Times.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite