Ministerul Sănătății va investiga cazul medicului de la Slatina, suspendat în cazul morții unui pacient

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Cornel Fulga este implicat din nou într-un scandal
Medicul Cornel Fulga este implicat din nou într-un scandal

Un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţă Slatina a fost suspendat, ieri, până când conducerea unităţii medicale va finaliza ancheta în cazul morţii unui bătrân, la trei ani după ce același doctor a fost urmărit penal pentru ucidere din culpă într-un caz similar.

Medicul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost suspendat, miercuri, după ce un pacient în vârstă de 65 de ani, din comuna Găneasa, a murit duminică, la opt ore după ce a ajuns la spital, informează Mediafax.

"Am avut discuţii cu toţi factorii implicaţi, iar în această dimineaţă, la ora 8.30, s-a întrunit Comisia de disciplină. Am cerut de la Colegiul Medicilor antecedentele domnului doctor Fulga, sancţiunile pe linie disciplinară. Până la finalizarea anchetei, am luat decizia de a-l suspenda din funcţie pe medicul Cornel Fulga", a declarat, miercuri, Andrei Iordache, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt s-au autosesizat şi în funcţie de rezultatele necropsiei vor deschide o anchetă în acest caz.

"La faţa locului s-a deplasat o echipă care a făcut cercetări. În urma acestora s-a stabilit că nu sunt urme vizibile de violenţă pe corpul bărbatului. În cauză s-a dispus efectuarea necropsiei şi dacă se va stabili că este vorba despre o moarte suspectă se va demara o anchetă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Marian Patrichi.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, medicul Cornel Fulga nu a putut fi contactat.

Ministrul Sănătății, Ladislau Ritli, a cerut demararea unui control în cazul pacientului decedat la Spitalul Județean Slatina, potrivit unui comunicat emis de către ministerul de resort.

Decizia ministrului Sănătăţii vine după ce rapoartele Direcţiei de Sănătate Publică Olt şi conducerii Spitalului Judeţean Slatina transmise aseară Ministerului Sănătăţii au indicat noi deficienţe în activitatea medicului, se arată în comunicat.

Din echipa de control a Ministerului Sănătăţii vor face parte medici specialişti în medicina de urgenţă şi un jurist. De asemenea, Ministerul Sănătăţii va solicita autorităţii locale în administrarea căreia se află unitatea medicală, precum şi Colegiului Medicilor din România să desemneze câte un reprezentat care să faca parte din această echipă.

Citește și:

Anchetă la Spitalul Judeţean Slatina în cazul morţii unui pacient. Medicul Cornel Fulga va fi suspendat din funcţie

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite