Pro sau Contra ? Ministerul Sănătăţii vrea să le interzică firmelor de suplimente alimentare să-şi asocieze produsele cu termenul de „medicament"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Sănătăţii vrea să introducă o serie de norme care să ajute consumatorii să facă o diferenţiere clară între suplimentele alimentare şi medicamente.

Potrivit unui proiect de ordonanţă, suplimentelor alimentare nu li se va mai putea ataşa calitatea de a trata sau ameliora anumite boli.

Cele mai restrictive norme propuse în urmă cu câteva zile de Ministerul Sănătăţii (MS) sunt cele privitoare la etichetarea şi publicitatea acestora.

Etichetele şi toate formele de publicitate pentru suplimentele alimentare nu vor mai putea face referire la nicio boală şi nici la simptomele acestora. Expresii de genul „te supără prostata?", „urinezi des?", „te tratează de la primele forme de răceală", „te supără bila?" sau „este indicat în constipaţii sau ca adjuvant în tratamentul ulcerului gastric şi duodenal" nu vor mai fi permise. Acste expresii vor putea fi folosite însă de producătorii de medicamente.

În popularizarea acestor produse nu va mai putea fi folosită imaginea doctorului sau a farmacistului în halat alb.

Vezi aici ce expresii le vor fi interzise producatorilor de suplimente alimentare şi ce termeni vor mai avea voie să folosească în reclame

adevarul.ro te invită să-ţi spui părerea. Restricţiile pe care Ministerul Sănătăţii vrea să le impună producătorilor de suplimente alimentare sunt benefice sau nu ?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite