Ministerul Sănătăţii renunţă la taxa pe fast-food, dar se orientează către sarea din bucate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii
Adrian Streinu-Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Taxa pe fast food,  despre care oficialii din Ministerul Sănătăţii au anunţat că va intra în vigoare din luna martie anul curent, nu va mai fi aplicată. În schimb, Ministerul Sănătăţii i-a pus gând rău sării.

Măsura urmăreşte reducerea cantităţii de sare pe care o utilizăm în alimentaţie, în contextul în care românii consumă dublu faţă de cât ar trebui. Cu tot cu mezeluri şi brânzeturi, cantitatea de sare recomandată pentru consumul zilnic poate ajunge la 12 grame. Excesul de sare provoacă hipertensiune arterială, boală care duce la infarct şi accident vascular.

"Va trebui să facem o politică de reducere a conţinutului de sare din produsele alimentare prefabricate şi cei din industria alimentară vor trebui să acceseze acest lucru. Vorbim în momentul de faţă de infarct miocardic la vârste de 20-30 de ani. E regretabil. Şi nu se întâmplă în America, ci pe teritoriul României", a declarat prof. Adrian Streinu Cercel secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, potrivit Antena 3.

Reprezentanţii industriei alimentare din România spun că o astfel de măsură îi va afecta atât pe consumatori, cât şi pe producători.

"Sunt produse care se injectează cu saramură. Asta este tehnologia pentru ca produsul să se păstreze o perioadă de timp, ca şi termen de valabilitate. Ideea de a limita cantitatea de sare nu va fi însoţită şi de reducerea grăsimilor din mâncare, pentru că mult trâmbiţata taxă pe fast-food nu va mai fi aplicată", a declarat Dragoş Frumosu, preşedintele Romalimenta.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite