Ministerul Mediului ia urma mafiei lemnului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a recunoscut, sâmbătă, la Târgu-Mureş, că se fac tăieri ilegale masive de păduri. El are în vedere organizarea de controale stricte, inopinate.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a recunoscut, sâmbătă, la Târgu-Mureş, că se fac tăieri ilegale masive de păduri. El are în vedere organizarea de controale stricte, inopinate. "Tăierile nu le fac proprietarii în sine, ci grupuri organizate şi e nevoie de o acţiune specifică pentru a estompa aceste evoluţii, care sunt foarte brutale", a spus Attila Korodi.

Ministrul Mediului a precizat că există informaţii din anumite zone şi că ministerul pe care îl conduce nu face altceva decât să aducă la aceeaşi masă instituţiile statului cu responsabilităţi pe această temă şi să iniţieze un control comun.

"Ţinem cont de foarte multe rapoarte serioase ale instituţiilor de specialitate. La nivel naţional se cunoaşte amploarea fenomenului. În mandatul meu am fost contactat de un singur silvicultor, printr-o anumită relaţie, să îmi prezinte un caz catastrofal dintr-o anumită zonă, pe care nu doresc să o nominalizez, însă la fel e şi în alte locuri", a accentuat Attila Korodi.

Korodi a spus că ministerul pe care îl coordonează, prin veniturile obţinute în urma taxei auto la fondurile de mediu, va plăti persoanelor fizice, obştilor şi composesoratelor o cotă parte pentru reîmpădurirea suprafeţelor defrişate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite