Ministerul Mediului a trişat Comisia Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

perioade de tranziţie la acest capitol şi restanţele trebuie recuperate în şase luni, spre deosebire de capitolul referitor la poluarea aerului sau a apei, unde au fost obţinute perioade de

perioade de tranziţie la acest capitol şi restanţele trebuie recuperate în şase luni, spre deosebire de capitolul referitor la poluarea aerului sau a apei, unde au fost obţinute perioade de graţie până în 2013. Tot la "protejarea naturii" ar trebui să intre şi renaturarea Luncii Dunării şi a zonelor desecate din Deltă, proces la care România s-a angajat încă din 2000. Aşa cum demonstra ziarul Adevărul, administraţia locală din Tulcea este ferm hotărâtă să se opună renaturării, din interese economice, ca urmare nici nu se poate vorbi de respectarea angajamentelor luate pe plan european.
În 2005, Mediul a avut steguleţ roşu, dar, anul acesta, Comisia a acordat steguleţul galben, raportul european fiind "îndulcit" pentru că ministerul a raportat că în România a fost înfiinţată Agenţia Naţională pentru Zonele Protejate, cu scopul de a coordona în viitor managementul acestor zone. În realitate, agenţia există doar pe hârtie, iar înfiinţarea ei se va face abia după intrarea în vigoare a noii legi a mediului. "Sperăm ca Agenţia Naţională pentru Arii Protejate şi Conservarea Biodiversităţii să fie prinsă în bugetul pe 2007. Încă nu se ştie câţi oameni vor lucra în cadrul acestei agenţii, pentru că acum se face studiul de prefezabilitate", ne-a declarat Adriana Baz, directorul Direcţiei de Biodiversitate din Ministerul Mediului. Se pare însă că europenii au fost duşi de nas, astfel că în Raportul de monitorizare se vorbeşte chiar ca acestei agenţii să-i fie alocate responsabilităţi clare, incluzând coordonarea cu alte autorităţi ale statului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite