Ministerul Justitiei nu stie cum sa-l scoata pe Munaf din Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Justitiei a trimis, in urma cu aproximativ doua saptamani, Departamentului de Stat American, o adresa prin care solicita date despre situatia lui Mohammad Munaf, trimis in judecata, alaturi

Ministerul Justitiei a trimis, in urma cu aproximativ doua saptamani, Departamentului de Stat American, o adresa prin care solicita date despre situatia lui Mohammad Munaf, trimis in judecata, alaturi de Omar Hayssam, in dosarul rapirii jurnalistilor romani.
Conform directorului Direc-tiei Afaceri Juridice Externe din MJ, Razvan Florin Radu, autoritatile romane vor sa stie in ce conditii poate fi extradat Munaf pentru a fi judecat in Romania. Extradarea lui Munaf este ingreunata de faptul ca el este retinut pe teritoriul Irakului, stat cu care Romania nu are incheiat un acord in acest sens. Departamentul de Stat American a fost intrebat si daca Mohammad Munaf nu poate fi extradat in baza acordului Romaniei cu SUA, avand in vedere ca el este detinut intr-o baza americana din Irak si are cetatenia americana. Inca de la inceputul anchetei, Munaf a cooperat cu organele de ancheta, ceea ce i-ar putea aduce o reducere a pedepsei. Inca de la preluarea sa de catre autoritatile americane, Curtea de Apel Bucuresti a cerut autoritatiilor judiciare competente din Statele Unite ale Americii extradarea lui Munaf, pentru a fi arestat preventiv in dosarul rapirii jurnalistilor Marie-Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Ovidiu Ohanesian. Mohammad Munaf a fost ghidul ziaristilor in Irak si a fost tinut ostatic alaturi de acestia timp de 55 de zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite