Ministerul Justiţiei din Elveţia se opune eliberării condiţionate a lui Polanski

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Justiţiei din Elveţia se opune eliberării condiţionate a lui Polanski
Ministerul Justiţiei din Elveţia se opune eliberării condiţionate a lui Polanski

Ministerul elveţian al Justiţiei, care se opune unei eliberări provizorii a regizorului polonez Roman Polanski, a recomandat Tribunalului Penal Federal din Bellinzone să respingă recursul cineastului, care se află în arest de peste o săptămână, a anunţat, astăzi, ministerul de justiţie, informează AFP.

"Am cerut luni Tribunalului penal federal din Bellinzona să respingă recursul domnului Polanski. Argumentul principal este că suntem convinşi că există un mare pericol să fugă în afara teritoriului Elveţiei", a explicat Folco Galli, un purtător de cuvânt al Ministerului de Justiţie, precizând că ministerul a decis să nu ia în considerare cel de-al doilea recurs depus de avocaţii cineastului polonez.

Avocaţii lui Roman Polanski, închis din 26 septembrie în Elveţia pe baza unui mandat de arestare american, au depus pe 29 septembrie două cereri de punere în libertate şi două recursuri în faţa ministerului de Justiţie şi Tribunalului din Bellinzona.

Roman Polanski a fost arestat în urmă cu nouă zile, la Zurich, unde urma să participe la Festivalul de Film pentru a primi un premiu pentru întreaga carieră, cu un mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977, în SUA, şi se află  în detenţie provizorie, în aşteptarea extrădării.

Samantha Geimer, adolescenta cu care Roman Polanski a întreţinut relaţii sexuale ilegale în 1977, este azi o mamă de 45 de ani, care a cerut justiţiei americane să abandoneze procedurile împotriva cineastului, pentru că acest capitol din viaţa sa este încheiat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite