Ministerul de Interne nu are încredere în DGA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

procurarea de caziere judiciare, abia în mai 2006. Astfel, ofiţerii anticorupţie ar fi monitorizat timp de şase luni locul, dar şi activitatea unor subofiţeri ai Direcţiei de Caziere

procurarea de caziere judiciare, abia în mai 2006. Astfel, ofiţerii anticorupţie ar fi monitorizat timp de şase luni locul, dar şi activitatea unor subofiţeri ai Direcţiei de Caziere Judiciare.
Surse din poliţie ne-au declarat că, în realitate, Direcţia Generală de Informaţie şi Protecţie Internă a lucrat la acest caz din mai 2005, pe baza unor informaţii din 2004, informând la acea vreme conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române. Încă de atunci, lucrurile erau foarte clare în privinţa vinovăţiei poliţiştilor implicaţi, existând multe probe, inclusiv filmări şi interceptări telefonice. Faptul că Direcţiei Generale Anticorupţie i-a trebuit un an şi jumătate pentru a finaliza acţiunea pare cel puţin ciudat, cu atât mai mult cu cât, în momentul de faţă, această instituţie este supusă unui control general, cu accent pe partea financiară a unor deplasări în câteva ţări exotice.
Perdea de fum peste rezultatele controlului
Tot în această perioadă, DGA a scos pe piaţă şi scandalul referitor la colonelul Nicolae Lecu, şeful Direcţiei de Logistică din cadrul Jandarmeriei Române, pomenind şi despre o implicare a generalului Costică Silion, comandantul acestei formaţiuni. Surse din Ministerul de Interne susţin însă că, în câteva zile, se va anunţa că împotriva şefului Jandarmeriei nu există nicio acuzaţie.
De altfel, cei opt inculpaţi în scandalul cazierelor vor fi cercetaţi în stare de libertate, instanţa Curţii de Apel Bucureşti menţinând, vineri seară, decizia instanţei inferioare. În acest context, prezentarea subită a celor două cazuri nu pare să fie decât o perdea de fum care să acopere eventualele nereguli descoperite de Corpul de Control al MAI.

Acţiunea "Caziere pentru Spania"
Joia trecută, începând cu ora 6 dimineaţa, ofiţeri ai DGA şi procurori din cadrul Poliţiei Române au descins la domiciliile a 12 persoane, unde au găsit înscrisuri pentru obţinerea vizei de muncă în Spania, precum şi formulare de cazier în alb. Această acţiune în forţă a venit ca urmare a filării zonei Ambasadei Spaniei, existând informaţii că mai mulţi intermediari făceau rost de caziere judiciare, peste rând şi contra cost, cu ajutorul unor poliţişti. În aceeaşi zi, DGA a comunicat începerea urmăririi penale împotriva celor şapte intermediari, a celor doi angajaţi ai IGPR, cât şi împotriva unui agent de la Compartimentul de Pază şi Control Acces şi a unui angajat contractual.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite