Dinu Patriciu: "Ministerul Finanţelor nu are bani pentru că este prost"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinu Patriciu a fost invitat duminică la ProTV la emisiunea "După 20 de ani". Iată ce a declarat primul român cu bancă în străinătate:

"Ministerul Finanţelor nu are bani pentru că nu ştie să aibă bani. Pentru că este prost. Banii sunt rezultanta inteligenţei cu care-i strângi. Sărăcia este rezultatul incompetenţei sau, la nivel social, al unei conjuncturi din care cei săraci trebuie ajutaţi să iasă"

"Criza va avea o formă de fierăstrău, cu mai multe "W"-uri"

"Criza se poate termina în şase luni, sau ani, sau putem suferi 20 de ani"

"Ar trebui înlocuiţi patru din cinci birocraţi care se ocupă de colectarea şi distribuţia bugetului. Ar trebui înlocuiţi cu sisteme eficiente de gestiune, computere. Asta ar însemna un nou început, într-o economie liberă
"

"Nu a fost bine că ne-am împrumutat de la FMI, ci trebuia ca statul să vândă ce mai are în posesie, cum ar fi clădiri administrative"

"Există în această lume cel puţin 15 companii capabile să construiască cel puţin un kilometru de autostradă pe zi. Tehnologic, financiar, organizatoric. Să le deschim uşile şi să lăsăm barmanii, ospătarii şi recepţionerii să se ocupe de ale lor"

Despre programul Prima Casă: "Este o trăznaie economică. Era evident că băncile nu vor da bani"

Citiţi analizele lui Patriciu:

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite