Ministerul britanic de Externe îşi contrazice ambasadorul din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul britanic de Externe a anunţat că declaraţiile ambasadorului Londrei la Bucureşti, privind eliminarea vizelor necesare românilor, nu sunt conforme cu realitatea, relatează "The Sun"

Ministerul britanic de Externe a anunţat că declaraţiile ambasadorului Londrei la Bucureşti, privind eliminarea vizelor necesare românilor, nu sunt conforme cu realitatea, relatează "The Sun" în ediţia electronică de joi.
Diplomaţia londoneză a precizat că documentele de călătorie necesare pentru intrarea pe teritoriul Marii Britanii vor fi eliminate cel mai devreme începând de anul viitor. "The Sun" a mai relatat că sute de imigranţi au luat cu asalt ambasadele britanice din România şi Bulgaria, miercuri, în urma informaţiilor potrivit cărora urmau să se elibereze vize de călătorie fără restricţii. Cu toate acestea, ieri, la Ambasada Marii Britanii din Bucureşti era linişte deplină. Nici măcar o persoană nu încerca să "asalteze" clădirea din Jules Michelet.
Declaraţiile privind accesul românilor în ţările Uniunii Europene au explodat săptămâna trecută, după ce aderarea la UE a fost confirmată de la Bruxelles.
Cotidianul italian "Il Tempo" a criticat dur, acum trei zile, cei aproximativ un milion de imigranţi din Peninsulă care provin din România. "Asociaţia Români în Italia a luat cunoştinţă cu stupoare de acest material, care în esenţa lui aduce grave prejudicii la adresa şi imaginea poporului român. Este un material cu accente discriminatorii şi vom cere redacţiei să-şi ceară scuze comunităţii româneşti din Italia", ne-a declarat Violeta Popescu, coordonatorul Asociaţiei Români în Italia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite