Ministerul Educatiei isi da inspectorii afara din locuintele de serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de inspectori din Ministerul Educatiei vor fi evacuati din locuintele de serviciu si se vor afla in imposibilitatea de a ramane in Bucuresti. Cei care au pana in 3 luni in Ministerul Educatiei

Zeci de inspectori din Ministerul Educatiei vor fi evacuati din locuintele de serviciu si se vor afla in imposibilitatea de a ramane in Bucuresti. Cei care au pana in 3 luni in Ministerul Educatiei primesc 8 puncte ca sa beneficieze de o locuinta de serviciu.
Pentru o experienta de la 3 la 6 luni se dau cu doua puncte... mai putin, iar pentru 12 luni se dau doar 4 puncte. Mai mult, cei care au depasit un an vechime in MEC... nu mai primesc absolut nimic, nici puncte si cu atat mai putin o locuinta, asa prevede noua metodologie de acordare a locuintelor de serviciu pentru personalul care nu are domiciliul sau resedinta in Capitala. ,E o magarie a acestor "politicieni" din Ministerul Educatiei. Suntem cu adevarat stupefiati. Este vorba despre o forma mascata de a da afara o serie de angajati pe care altfel, pe criterii de competenta, nu au cum. Este incalificabil ce se intampla. Ar trebui destituiti in regim de urgenta", ne-a declarat Marius Nistor, presedinte executiv Federatia ,Spiru Haret". Potrivit metodologiei de acordare a locuintelor de serviciu, pentru personalul care nu are domiciliul sau resedinta in Capitala, beneficiarii prioritari sunt: demnitarii, inaltii functionari publici, personalul detasat si personalul contractual incadrat la cabinetele demnitarilor, dar si soferii sefilor. Nu beneficiaza de astfel de locuinte cei care le-au detinut mai mult de un an si cei care au inregistrat datorii la utilitati mai mult de trei luni intr-un an. Secretarul general al Ministerului Educatiei, Adrian Gorun, spune ca ,vrem sa incurajam tinerii. Unde sa-i lasam pe cei care vin in minister? Sunt oameni care stau de 7-8 ani intr-o astfel de locuinta si nu au miscat nimic. Daca vor ramane camere libere, evident ca vor primi si cei cu o vechime mai mare de 1 an. Oricum, o sa-i plasam in Viilor. Dar trebuie sa-i stimulam sa-si caute locuinte".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite