Ministerul Educaţiei blegeşte România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nişte mămici şi nişte tătici au scos sportul de la bac "În ritmul acesta, o să devenim obezi, cocoşaţi, o să avem toate deficienţele posibile! Trebuie să-i scoatem pe elevi din faţa



Nişte mămici şi nişte tătici au scos sportul de la bac
"În ritmul acesta, o să devenim obezi, cocoşaţi, o să avem toate deficienţele posibile! Trebuie să-i scoatem pe elevi din faţa calculatorului, trebuie să-i tentăm, să avem alternative, baze sportive bine puse la punct!", susţine Constantin Filip, fost inspector de sport în cadrul MEdC şi secretar general al Federaţiei Sportului şcolar şi Universitar.
"Eu pe tinerii din ziua de astăzi îi compătimesc, continuă dl. Filip. Ei vor avea serioase probleme de sănătate atâta vreme cât cei responsabili nu vor înţelege că activităţile de educaţie fizică şi sport nu mai pot fi marginalizate! Scoaterea educaţiei fizice de la bacalaureat e o mare pierdere şi o încălcare a Legii învăţământului, pentru că în lege scrie clar că avem de-a face cu o activitate de interes naţional. S-a produs, în mod clar, o ruptură în minister, nu ştiu cum de a acceptat ministrul aşa ceva, nu ştiu cum au acceptat cadrele didactice... şi de ce s-a scos? Că au venit nişte mămici şi nişte tătici şi s-au plâns că odraslele lor au luat note mici la educaţie fizică sau n-au luat deloc. Asta se întâmplă şi pentru că foarte mulţi socotesc că educaţia fizică în şcoală e o chestie, e un moft, nu o disciplină de învăţământ în adevăratul sens al cuvântului".

Scutirile medicale, doar parţiale
Alin Păunescu, inspector de educaţie fizică şi sport în cadrul MEdC, spune că ministrul Hărdău îşi doreşte, pentru anul şcolar 2007-2008, creşterea numărului de ore la această disciplină. "Cât priveşte starea materială a şcolilor la acest capitol, ministerul a alocat anul acesta 20 de milioane de euro pentru dotarea unităţilor de învăţământ preuniversitar cu aparate şi echipamente sportive". Pe de altă parte, "scoaterea educaţiei fizice de la bacalaureat s-a făcut în sensul simplificării examenului. şi, să fim serioşi, foarte mulţi liceeni alegeau să dea bacul la educaţie fizică, nu musai din dragoste pentru educaţie fizică, ci doar ca să nu înveţe la alte discipline". În viziunea lui Păunescu, "problemele cele mai mari nu le avem la învăţământul primar şi gimnazial, ci mai cu seamă la clasa a XI-a şi a XII-a, unde fetele, cu precădere, au tendinţa să se scutească medical. În acest sens, am făcut parte dintr-un grup de lucru la Ministerul Sănătăţii şi am pus la punct un ordin pentru scutiţii medical, care impune scutirile medicale parţiale: adică respectivii sunt scutiţi numai de anumite exerciţii sportive, nu de toate".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite