Ministerul Culturii a finanţat un plagiat - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre o lucrare finanţată de Ministerul Culturii, intenţia CFR călători de a contracta un credit sau faptul că MTS are deja în patrimoniu o scenă. Printre alte subiecte, MAE vrea să închidă 14 misiuni diplomatice ale României, iar 32 de şcoli din cele 120 existente în Capitală au stabilit, de comun acord, să ceară acelaşi preţ pentru şedinţele de şofat.


Ministerul Culturii a finanţat un plagiat.

Una dintre lucrările cu care România a participat la Bienala de la Veneţia este acuzată de plagiat, iar Ministerul Culturii îşi asumă critica, cu tot cu zecile de mii de euro plătite. Curatorii Liviana Dan şi Anca Mihuleţ, care au depus unul dintre cele 29 de dosare la concursul organizat de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului (MCCPN), acuză că o parte din proiectul prezentat de România la Bienala de la Veneţia, instalaţia „Exuberantia suspended“ a artistei Andrea Faciu, ar fi un plagiat. Curatorii au postat pe câteva bloguri şi forumuri un text despre „asemănarea flagrantă“ dintre proiectul lui Andrea Faciu şi cel al artistului Sebastian Moldovan, prezentat anul acesta la acelaşi concurs. scrie Cotidianul.

CFR Călători ia credit ca să achite salariile. CFR Călători intenţionează să contracteze o linie de credit de 100 de milioane de lei, pe o perioadă de un an, pentru finanţarea cheltuielilor curente, a declarat, ieri, directorul general al companiei, Răzvan Stoica, citat de Evenimentul Zilei. „Vrem să luăm o linie de credit pentru capitalul de lucru, respectiv cheltuielile curente. Aici intră apa, electricitatea, plata salariilor, motorina şi aşa mai departe”, a spus Stoica. Ministrul transporturilor, Radu Berceanu, a spus recent că 55% din totalul veniturilor CFR Călători în 2008 reprezintă subvenţii de la stat. Cheltuielile de personal au fost de peste 25% din total.

MTS are deja în patrimoniu o scenă.
Ministrul Monica Iacob Ridzi a plătit 75.000 de euro pentru închirierea scenei de la Costineşti cu ocazia Zilei Tineretului în condiţiile în care MTS avea deja în patrimoniu o asemenea scenă la care încă mai achită rate şi pe care o putea folosi gratis. Acum doi ani, fosta Autoritate Naţională pentru Tineret (ANT) încheia cu BCR în urma unei licitaţii un contract de leasing pe trei ani pentru achiziţionarea unei scene, echipamente de sonorizare şi lumini în valoare de 129.000 de euro, anunţă Jurnalul Naţional.

MAE vrea să închidă 14 misiuni diplomatice ale României.
Pentru a face economii, conducerea Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a propus, într-o şedinţă de luni seara, renunţarea la 14 misiuni diplomatice ale României, cu precădere situate în Africa, America de Sud şi Asia. Decizia finală le aparţine premierului Emil Boc şi preşedintelui Traian Băsescu, iar o asemenea restrângere a a prezenţei diplomatice ar fi similară celei decise de Ungaria şi Letonia – două dintre statele cel mai puternic afectate de actuala criză economică, scrie Gândul.

„Masoneria” şcolilor de şoferi. Un raport întocmit de Consiliul Concurenţei arată că 32 de şcoli din cele 120 existente în Capitală au stabilit, de comun acord, să ceară acelaşi preţ pentru şedinţele de şofat. Administratorii mai multor şcoli de şoferi din Capitală au încălcat legea concurenţei, căzând de acord să fixeze un tarif unic pen tru orele de pregătire în vederea obţinerii permisului de conducere. Întocmai ca tarabagiii, şefii a 32 de şcoli - din cele 120 existente - au stabilit, de comun a cord, un preţ de 800 de lei, potrivit Consiliului Concurenţei, scrie Evenimentul Zilei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite