Ministerul Educaţiei: Bursa „Bani de liceu”, pentru toţii solicitanţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Educaţiei: Bursa „Bani de liceu”, pentru toţii solicitanţii
Ministerul Educaţiei: Bursa „Bani de liceu”, pentru toţii solicitanţii

Bursa "Bani de liceu", de 180 de lei pe lună, va fi acordată unui număr pentru aproape 125.000 de beneficiari, a anunţat astăzi Ministerul Educaţiei.

CITEŞTE ŞI:

Bursele se acordă solicitanţilor care au avut un venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii dosarului, de maximum 150 de lei.

"Primele trei judeţe, în ordinea numărului de beneficiari, sunt Suceava (10.269), Iaşi (8.098) şi Vaslui (5.803). Elevii vor primi ajutorul financiar pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie. Sumele vor fi alocate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi vor fi distribuite beneficiarilor de către unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul. Eventualele contestaţii pot fi depuse în perioada 28 octombrie - 2 noiembrie, iar rezolvarea lor se va efectua între 2 şi 6 noiembrie. Bugetul alocat de minsiter pentru anul şcolar 2009 - 2010 este de peste 275.000.000 lei", au mai precizat reprezentanţii ministerului de resort.

Autorităţile locale pot efectua anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar, au mai spus reprezentanţii ministerului.

Prin hotărâre de guvern, în cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze Inspectoratele de Poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora.

În cazul în care aceste sesizări se verifică, acordarea ajutorului financiar va fi blocată şi vor fi întreprinse demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite