Ministerul Agriculturii, escaladat de ecologişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea alpiniştilor Greenpeace are drept scop interzicerea cultivării plantelor MG Activiştii Greenpeace au continuat campania împotriva organismelor modificate genetic printr-o acţiune

Acţiunea alpiniştilor Greenpeace are drept scop interzicerea cultivării plantelor MG

Activiştii Greenpeace au continuat campania împotriva organismelor modificate genetic printr-o acţiune desfăşurată, ieri, la Ministerul Agriculturii. Greenpeace cere ministrului agriculturii, Decebal Traian Remeş, să interzică cultivarea şi importul de plante modificate genetic. Ei au adresat o cerere de interzicere a organismelor modificate genetic (OMG) Guvernului României.

Acţiunea alpiniştilor Greenpeace a demarat, ieri, la ora 10.00. Militanţii Greenpeace au urcat pe acoperişul Ministerului Agriculturii, potrivit comunicatului Greenpeace România, şi au desfăşurat un banner pe care este desenat un porumb grotesc, înalt cât clădirea instituţiei.

Alpiniştii au urcat pe acoperişul Ministerului Agriculturii. La intrarea principală în clădirea ministerului, activiştii au afişat un banner cu mesajul "Contaminarea cu OMG începe aici". Intrarea instituţiei a fost străjuită de un alt banner, cu textul: "Ministerul Agriculturii şi Organismelor Modificate Genetic" şi semnul internaţional ce exprimă <> . Pe trotuarul din faţa ministerului, trecătorii au putut viziona o expoziţie foto, compusă din nouă panouri, pe care erau şi texte explicative în legătură cu riscurile OMG pentru mediu şi agricultură.

Ministerul, încălecat de ecologişti

Surse din Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale ne-au declarat că un număr de cinci-şase alpinişti străini au reuşit să urce pe acoperişul clădirii instituţiei prin spatele clădirii, unde se află un şantier, iar acţiunea militanţilor Greenpeace nu a avut aprobarea Ministerului Agriculturii şi, deci, s-a desfăşurat ilegal. Această acţiune putea să se soldeze cu un accident, făcând astfel vinovat ministerul.

De altfel, cei de la Greenpeace nu au cerut aprobare pentru această acţiune desfăşurată ieri, ci doar o întrevedere cu ministrul Remeş. După mai bine de o jumătate de oră de la instalarea bannerului, activiştii Greenpeace au fost primiţi de secretarul de stat de la Agricultură, Gheorghe Albu, care le-a promis că se vor face cercetări în cazul cultivării soiei în Insula Mare a Brăilei şi cei găsiţi vinovaţi vor fi traşi la răspundere.

O poziţie oficială a Organizaţiei Greenpeace România nu a putut fi obţinută, fiindcă nu au putut fi contactaţi. Reamintim că, săptămâna trecută, Greenpeace au pus sub carantină Insula Mare a Brăilei, din cauza porumbului modificat genetic.

În ultimii doi ani, organizaţia a investigat şi a publicat alte 15 cazuri de cultivare ilegală şi de contaminare cu soia, prun şi cartof modificate genetic, ulterior identificate şi distruse de autorităţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite