Geoană: Este nevoie de un Minister al Energiei şi de o companie energetică naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geoană: Este nevoie de un Minister al Energiei şi de o companie energetică naţională
Geoană: Este nevoie de un Minister al Energiei şi de o companie energetică naţională

România are nevoie de un Minister al Energiei şi Resurselor care să se ocupe de dezvoltarea acestui sector, în condiţiile în care suntem ţara cu cea mai mică eficienţă energetică din Uniunea Europeană, a declarat preşedintele PSD, Mircea Geoană, în cadrul forumului Energy in Central and Eastern Europe, organizat de Forum Invest la Bucureşti.

Acesta a adăugat că va trebui înfiinţat un holding energetic, o companie naţională integrată, care să joace pe piaţa regională un rol important, la fel ca alţi campioni energetici din alte ţări.

Ideea înfiinţării unei singure companii naţionale integrate în energie a fost promovată şi de Guvernul Tăriceanu, dar odată cu venirea la guvernare a coaliţiei PDL-PSD, Ministerul Economiei a urmărit formarea a două companii naţionale, prin reorganizarea societăţiilor energetice  de stat.

La rândul său, senatorul PNL Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, a spus că susţine ideea înfiinţării unei companii energetice, argumentând că formarea a două companii prin divizarea celor existente e ineficientă şi creează turbulenţe.

UPDATE: Compania energetică integrată de stat va include toată producţia de energie, plus Electrica (filialele de distribuţie şi furnizare neprivatizate), a declarat deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de industrii şi Servicii din Camera Deputaţiilor. Întrebat dacă se va reface CONEL-ul, Iancu a răspuns afirmativ.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite