Minele abandonate, un coşmar pentru locuitorii din zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci guri de mină părăsite şi nesecurizate existente pe raza comunei Prunişor sunt de 15 ani un coşmar pentru locuitori. Oamenii trăiesc cu teama că oricând un copil îşi poate găsi

Cinci guri de mină părăsite şi nesecurizate existente pe raza comunei Prunişor sunt de 15 ani un coşmar pentru locuitori.
Oamenii trăiesc cu teama că oricând un copil îşi poate găsi sfârşitul în adâncul pământului. Ele nu sunt asigurate nici măcar cu banalele gratii care să oprească eventualii intruşi. La început, gurile au fost prevăzute cu gratii de protecţie, dar această perioadă a fost scurtă. Fierul a fost furat şi vândut. "Practic, aceste mine nu mai au niciun stăpân. Situaţia este foarte încurcată şi este o adevărată nebunie. Primăria Prunişor are obligaţia de a securiza aceste guri, iar terenul din faţa lor, unde acum este o haldă de steril, trebuia redat circuitului agricol. Eu cred că ar trebui ca aceste guri să fie zidite, pentru a nu se mai crea probleme ca acelea din 2002, însă situaţia este foarte încurcată", ne-a declarat directorul adjunct al Agenţiei de Protecţia Mediului Mehedinţi, Nicolae Paşcovici. Primarul comunei Prunişor, Nandi Covlea, susţine că obligaţia de a securiza gurile de mină revine APM. "Cei care trebuie să se ocupe de securizarea gurilor de mină sunt cei de la Mediu, iar de redarea terenului, unde acum este halda de steril, circuitului agricol, firma Geasol. Dar cum aceasta nu mai există, situaţia este foarte încurcată. Am pus de câteva ori gratii de fier, dar cetăţenii s-au dus noaptea şi au furat tot ce a fost metal. Nici ideea de a zidi gurile nu este una bună, deoarece se ştie faptul că aici sunt gaze şi, dacă nu ar exista aerisire, cu siguranţă s-ar forma pungi de gaze care ar fi foarte periculoase pentru populaţie", a declarat Nandi Covlea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite