Millennium vrea specialişti români pentru viitoarea bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul expaţilor care vor lucra în noua instituţie de credit va fi foarte redus Piaţa forţei de muncă pentru sistemul bancar este foarte competitivă. Apariţia unor noi instituţii de

Numărul expaţilor care vor lucra în noua instituţie de credit va fi foarte redus

Piaţa forţei de muncă pentru sistemul bancar este foarte competitivă. Apariţia unor noi instituţii de credit şi planurile de dezvoltare ale unor bănci medii şi micii conduc la creşterea accelerată a salariilor. Iar lansarea unei noi bănci oferă perspectiva dezvoltării unei cariere.

Millennium Bank îşi va deschide porţile pentru clienţii români în a doua parte a acestui an. Până atunci, banca îşi construieşte "coloana vertebrală" a viitoarei organizaţii. Jose Toscano, directorul general al Millennium Bank, ne-a declarat că, pentru o instituţie care porneşte de la zero, este o practică normală să recruteze oameni de la alte bănci. "În plus, nu ţintim anumite instituţii, ci recrutăm din întreg sectorul financiar. Încercăm să formăm o echipă cât mai bună şi chiar suntem atenţi să nu ne concentrăm eforturile spre o anumită instituţie financiară", subliniază Jose Toscano.

Recent, o serie de bancheri şi-au arătat nemulţumirea faţă de mutările angajaţilor de la o instituţie de credit la alta. Mai mult, au catalogat această procedură ca un furt de personal, conturându-se ideea apariţiei unui cod de conduită în procesul de recrutare. Piaţa forţei de muncă a sistemului bancar a devenit foarte competitivă, băncile cu planuri ambiţioase de dezvoltare având nevoie de specialişti. "Ceea ce este important ţine de faptul că nu oferim salarii duble noilor angajaţi, ci oferim perspectiva unei cariere în lumina dezvoltării unei noi bănci", explică directorul Millennium Bank. Banca portugheză are o experienţă de peste 20 de ani, fiind prezentă şi în Europa Centrală şi de Est.

"În cazul proiectului din România, credem că modul nostru de a desfăşura activitatea bancară are şanse de succes. De aceea, după ce nu am reuşit să câştigăm cursa pentru privatizarea Băncii Comerciale Române, am decis să dezvoltăm o instituţie financiară de la zero", spune Toscano. În plus, "chiar şi dacă am fi câştiga cursa pentru BCR, am fi căutat specialişti în procesul de reorganizare a activităţii", adaugă directorul Millennium Bank.

Soluţiile Millennium, testate în Polonia şi Grecia

În procesul de lansare a noii bănci din România, portughezii beneficiază şi de ajutorul colegilor din Europa, care au mai trecut prin această etapă. "Desigur, în procesul de lansare beneficiem de expertiza colegilor din Portugalia, Grecia şi Polonia. Spre exemplu, avem o soluţie IT care a fost testată în Polonia şi Grecia. Adică, în dezvoltarea infrastructurii IT, beneficiem de ajutorul celor din Polonia", explică Toscano. În plus, Millennium Bank nu intenţionează să fie o bancă portugheză în România. "Am venit în această ţară să dezvoltăm o afacere pentru clienţii români. De aceea avem nevoie de specialişti autohtoni. Astfel, 99% din angajaţii noii bănci vor fi români", conchide directorul Millennium Bank.

La jumătatea lunii mai, aveam peste 100 de angajaţi. Dar numărul evoluează săptămânal. Până la lansarea băncii, cu siguranţă vom adăuga un număr semnificativ de salariaţi. Iar în acest stadiu, căutăm numai oameni cu experienţă.
Jose Toscano
director general Millennium Bank

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite