Millenium Bank creşte cu angajaţi de la Unicredit Ţiriac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefa departamentului de produse bancare a părăsit grupul italian împreună cu toţi oamenii din subordine Venirea în România a portughezilor de la Millennium BCP Bank a declanşat

Şefa departamentului de produse bancare a părăsit grupul italian împreună cu toţi oamenii din subordine

Venirea în România a portughezilor de la Millennium BCP Bank a declanşat mişcări importante de personal specializat pe piaţa bancară autohtonă. Ultima "tranzacţie" a urmaşilor lui Columb pe piaţa dâmboviţeană a lăsat un gol destul de important în rândurile echipei Unicredit Ţiriac, bancă aflată în plin proces de finalizare a fuziunii dintre HVB Ţiriac şi Unicredit.

Caracterizată chiar şi în prezent ca având un grad de bancarizare destul de redus, piaţa românească prezintă încă un potenţial ridicat de dezvoltare. Numai că, pentru acest lucru, băncile au nevoie de personal cât mai bine format. Dezvoltarea din ultimii ani a sectorului bancar odată cu apariţia grupurilor bancare puternice pe piaţa autohtonă a dus, în momentul de faţă, la o lipsă acută de forţă de muncă specializată în domeniu. "Seceta" de personal este rezultatul procesului agresiv de dezvoltare teritorială abordat de majoritatea entităţilor bancare, cele care au absorbit până la sârşitul anului trecut de pe piaţa forţei de muncă un plus de 6.000 de noi angajaţi.

Deşi a pierdut cursa de achiziţionare a BCR, Millennium BCP s-a ambiţionat să "muşte" o felie bună din piaţa bancară românească, printr-un proiect de dezvoltare a unei bănci proprii. Şi cum succesul unui proiect ţine în special de profesionalismul angajaţilor, portughezii au pus în momentul de faţă în aplicare o politică agresivă de achiziţionare de personal deja calificat, argumentul pus la bătaie pentru succesul asigurării serviciilor unor profesionişti fiind în primul rând cel financiar.

Fixându-şi clar intenţiile de poziţionare pe segmentul clientelei de elită, portughezii au reputat deja o primă victorie de calibru, "achiziţionând", în urmă cu câteva zile, aproape întregul departament de specialişti în produse bancare pentru sectorul de retail din centrala Unicredit Ţiriac. Echipa celor care dădea faţă comercială politicilor de creditare ale băncii nu îşi va schimba şeful, păstrând-o în rol de coordonator pe Eliza Erhan, bancher care provine din HVB Ţiriac. Momentul plecării "gânditorilor de credite" din grupul bancar internaţional nu este unul tocmai potrivit, mai ales în această perioadă a anului, când Unicredit Ţiriac trebuie să-şi finalizeze procesul de fuziune prin care a trecut.

Băncile sunt afectate, indiferent de poziţia pe piaţă

Oficialii Unicredit Ţiriac nu s-au arătat surprinşi de mişcarea in corpore a celor care lucrau la politica de creditare a băncii pe segmentul retailului.

"La ora actuală, cererea de forţă de muncă specializată este mai mare decât oferta, astfel încât un bancher cu experienţă devine foarte interesant pentru instituţiile financiare în expansiune sau nou intrate pe piaţa noastră bancară. Cu fenomenul migrării specialiştilor bancari s-au confruntat, într-o mai mică sau mai mare măsură, toate băncile, indiferent de poziţia lor în piaţă, fiind resimţit şi de către HVB Ţiriac. Au existat oameni din diferite departamente care au migrat către alte bănci, căci fiecare dintre noi are dreptul să aleagă care este cel mai bun pas pentru cariera proprie la un moment dat. Dar foarte mulţi oameni sunt încă alături de noi, asigurând gândirea strategică a noii bănci şi derularea operaţiunilor pe toate segmentele de business, iar rezultatele obţinute în primele luni ale acestui an confirmă acest lucru", a declarat, pentru "Adevărul", Daniela Rohan, director executiv Resurse Umane al UniCredit Ţiriac Bank.

Posturi-"cheie" pentru portughezi

Prima mutare a Millennium BCP a fost aducerea în conducerea sucursalei româneşti ca director general adjunct a unuia dintre foştii sefi ai Citibank, Dănuţ Sandu. Dar partea cea mai importantă pentru o bancă care se ridică practic de la "zero" pe o piaţă în care concurenţa face deja legea rămâne totuşi cea care ţine de promovare şi comunicare, elemente ce dau identitate noii instituţii bancare. Astfel că portughezii şi-a asigurat serviciile unui specialist deja intrat în circuitul bancar autohton, angajând la conducerea Departamentului de comunicare şi marketing pe Raluca Mandache. Bancherul a venit din "curtea" olandezilor de la ABN Amro Romania, unde condusese, în ultimii şase ani, Departamentul de comunicare.

Timpul pentru bancherii veniţi la Millenniumk BCP practic curge mai repede şi asta pentru că portughezii au anunţat începerea efectivă a operaţiunilor în ţara noastră în luna septembrie a acestui an, pentru început printr-o reţea de 40 de unităţi. Operaţiunile din România vor fi coordonate de Jose Toscano, care va fi director general. Acesta este fostul director general al diviziei fuziuni şi achiziţii a Millennium BCP şi cel care a condus echipa care s-a ocupat de participarea la cursa pentru privatizarea BCR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite